Ezért tüntetsz, ezért sztrájkolsz

Igen, most éppen a rabszolgatörvény és a saját bíróság verte ki a biztosítékot, igaz, most a köztévé a közellenség. Nem soroljuk elő a Fidesz-kormány összes mocskos dolgát, mert elfogy az internet, de azért felemlegetünk néhányat a kezdetektől, hátha már elfelejtetted, 2-4-8 éve miért kellett volna az utcára vonulni, ma igazából miért is vagy ott, januárban miért fogsz sztrájkolni és ki is a fő ludas.
 
 

Ezért tüntetsz, ezért sztrájkolsz

Igen, most éppen a rabszolgatörvény és a saját bíróság verte ki a biztosítékot, igaz, most a köztévé a közellenség. Nem soroljuk elő a Fidesz-kormány összes mocskos dolgát, mert elfogy az internet, de azért felemlegetünk néhányat a kezdetektől, hátha már elfelejtetted, 2-4-8 éve miért kellett volna az utcára vonulni, ma igazából miért is vagy ott, januárban miért fogsz sztrájkolni és ki is a fő ludas.
 
 
 
 

 
 

Ezért tüntetsz, ezért sztrájkolsz

Igen, most éppen a rabszolgatörvény és a saját bíróság verte ki a biztosítékot, igaz, most a köztévé a közellenség. Nem soroljuk elő a Fidesz-kormány összes mocskos dolgát, mert elfogy az internet, de azért felemlegetünk néhányat a kezdetektől, hátha már elfelejtetted, 2-4-8 éve miért kellett volna az utcára vonulni, ma igazából miért is vagy ott, januárban miért fogsz sztrájkolni és ki is a fő ludas.

Tömegek az MTVA székház előtt, ellenzéki képviselők az épületben, néha a földön – napokig tartott a tiltakozási hullám és nincs vége. A zászlón most a rabszolgatörvény és a Lex Borg, avagy a „minden ellenállás hasztalan” törvény, amely saját bíróságot csinált a kormánynak vitás ügyekre.

Azt viszont ne felejtsük el, hogy nem csak a leteperőembereket irányítják a Belügyminisztériumból: a köztévé csak azt csinálja, amit Orbán mond. El lehet verni a port a propagandagépezeten, de a vaj a kormány és az ország egyetlen teljhatalmú ura, Orbán fején van.

Így volt ez eddig is, csak valahogy a magyar ember mindig elmegy a falig. Mi viszont most a teljesség igénye nélkül felsorolunk néhányat a Fidesz-kormány és Orbán viselt ügyei közül, amelyekért már akkor, régen, amik miatt egyenként meg kellett volna buknia ennek a kormánynak.

Na nézzük!

„Hallod, tesó, van egy kis nyugdíjad? Államadósságra kéne...”

Megvédték a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket – a befizetőktől. 3000 milliárd forintot tüntetett el Orbán Viktor és kormánya, mutatjuk: 3 000 000 000 000 forintot. Mivel erről a befizetőket valahogy elfelejtették megkérdezni, mert a nemzeti konzultációnak ez valahogy sose volt fontos kérdése, akkor sem lenne bocsánatos bűn, ha cserébe valóban csökkent volna az államadósság. De a nyugdíjvagyon elfogyott, az államadósság pedig azóta még nagyobb lett. Hol a pénz?

Trafikmutyi

A trafikokoltatás jogát elvették a korábbi tulajdonosoktól és gyakorlatilag kommunista módszerekkel újraosztották. A hatalom döntötte el, kinek lehet trafikja és kinek nem, ki árulhat – és így szedhet be - dohányt és ki nem. Hol a piacgazdaság?

Földmutyi 1. és 2. rész

Két ütemben osztották újra az állami földeket. A végeredmény egy új, minden eddiginél gazdagabb földesúri réteg: a magyar földeknek még a középkorban sem volt ekkora tulajdonosi koncentrációja, mint amilyen most lett. Hol vannak a parasztok, akik értenek is a megműveléséhez? Hogy ne kelljen új bekezdést nyitni, soroljuk ide nyugodtan a kastélymutyit, a vadászházmutyit, a belvárosi ingatlanmutyit is.

Kaszinómutyi

Andy Vajna neve ma éppen nem cseng jól, de amikor a szerencsejátéknak és az éjszakának kellett új urat keresni, akkor még éppen jó volt. Ez volt az a pont, ahol az éjszakában (is) az állami végleg kiszorította a magánszektort, egyszerűen elszivárogtak a játékgépekből és kaszinókból élő gengszterek és kifehérítették a pénzüket. A fánk azóta még kerekebb, a Lamborghini még kecsesebb. Hol a mosott pénz?

Médiából propagandagépezet

Az újabban divatos kétharmadok nem jöttek volna létre, hogy ha az egyszerű polgárok egyszerűen jutnak sokféle információhoz, ha a kormányén kívül más hangját is hallják. Ezért hullottak az újságok mint a legyek, ezért került előbb baráti oligarchák, ma pedig egy alapítvány kezébe a magyar média nagy része. Ezért nem juthat be a 100 milliárdból működő közmédia stúdiójába ellenzéki képviselő. Hol a média sokszínűsége?

Saját választási törvény

A propaganda önmagában még nem lett volna elég: addig fúrta-faragta a Fidesz a választási törvényt, amíg nem lett olyan a győztesek kompenzálásával és a minden hagyományra fittyet hányó, de milliméterre optimalizált választási körzetekkel, hogy egyszerűen nem tud nem kétharmaddal nyerni. Így lett a Fidesznek az idei választásokon összesen 2,8 millió rájuk leadott szavazatból több mint 4 millió listás és töredékszavazata. Hol a demokrácia?

A minden államosítása

Évről évre számolta fel a kormány az önkormányzatok önállóságát, nem volt olyan időszaka az Orbán-kormánynak, hogy ne lett volna kevesebb az önrendelkezés. Vitték az iskolákat, a közszolgáltatásokat – milyen remekül is működik például a hulladékszállítás az ország nagy részében – meg mindent, amihez hozzáfértek. És mindenhez hozzáfértek. Elvették a funkciókat és a hozzá tartozó finanszírozást, az önkormányzatok a kormány csecsén lógnak. Ahol jól fekszik a városvezetés meg a polgármester, ott bőségesen folyik a tej, ahol nem, ott csattog az ostor. A legkirívóbb példa Pécs, ahol gyakorlatilag teljesen megszűnt az önkormányzat önállósága, ma a MÁK a megmondó. Hol az önrendelkezés?

Paks 2

Megkérdezte a kormány, hogy a legendásan megbízható atomerőműveket építő oroszoktól szeretnénk-e ilyet, irdatlan hitelből, vagy inkább szélerőművek legyenek? Nem kérdezték. Tényleg a Roszatom a jó atom?

Vasárnapi boltzár

Ugye, ma már milyen furán hangzik, hogy a nemzeti és keresztény kormány pár évvel ezelőtt még azt szerette volna, ha a sok túlóra helyett inkább otthon meg a templomban lennének az emberek vasárnap? Pontosan ugyanezek vezetik ma is az országot, csak valahogy meggondolták magukat. Amíg meggondolták, ezrek lettek a szektorban munkanélküliek. Hol van a sok kirúgott boltos?

Az egyetemek és a közoktatás szétverése

A legnagyobb bűn talán, hogy ellopták a gyerekeink jövőjét. A totális államosítással és központosítással gyakorlatilag megszűnt az általános iskolák arca – ahol nem rögtön, ott is kitartóan darál a rendszer, lásd pécsi Vadgesztenye. Ezrével szüntették meg az egyetemi helyeket, ahol ehhez szépen tapsolt a rektor, ott kinézett egy klassz államtitkári állás is. Lassan de biztosan csökkentik a gimnáziumi helyek számát. A cél az lenne, hogy ne túl okos gyerekek kerüljenek ki az iskolákból, mert az ártalmas lehet, legyenek inkább szakmunkások, de a képzésnek az a része sem muzsikál valami fényesen. Természetesen ez alól kivételt képeznek a sajátok, épül a méregdrága magánoktatás. Hol vannak a pompás PISA-eredmények?

Az egészségügy szétverése

Folyosókról előkerülő holttestek, folyosókon keletkező holttestek, távozó osztályvezetők és komplett osztályok, évnyi hosszú várólisták. A jó hír itt is ugyanaz, mint az oktatásban: aki megengedheti magának, pompás magánegészségügynek örvendhet. Hova lettek az orvosok?

Stadionépítés

Kinek? Minek? 2010 és 2020 között 360 milliárd forintot költött és költ Orbán stadionokra, ez ugyan csak a tizede az ellopott magánnyugdíj vagyonnak, de a háromszorosa annak, amit ugyanebben az időszakban kórházakra fordított a kormány. Meg is van az eredménye: a mai napig jóval kevesebben halnak meg a stadionokban, mint egészségügyi intézményekben. Hol a magyar foci?

Vészesen fogynak a bitek, szóval innen csak címszavakban:

Quaestor-botrány: az emberek 200 milliárd forintja tűnt el nyom nélkül, miközben a külügyi tárca, és még ki tudja kik, még időben kimentették a pénzüket – felelős nincs.

NAV-botrány – shame in english, inkább tolmácsot kérek, magát ellenőrző adóhivatal, USÁ-ból kitiltott politikai celebek – ki emlékszik már erre?

Kósa Lajos 1 300 000 000 000 forintot örökölt hirtelen, de talán becsapták, mint szegény Rogánt a saját gumiháza.

Pharaon, baltás gyilkos, Gruevszki – nem elég színes a hazai bűnözői élet palettája, importból is dolgozik a kormány. Közben az orosz fegyverkereskedőket, akiket itt füleltek le az amerikaiak, inkább hazaengedjük Moszkvába. Ha így elherdáljuk őket, mondjuk kár új bűnözőket behozni...

Vízes vébé 130 milliárdból? (Bocs, ez korábbi adat, lehet hogy ma, szerdán már több.)

A kormány sikeresen megvédte a bankokat a devizahitelek ügyében, százával pörög a számláló a kilakoltatások óráján a Családok évében. Ha 2019 már nem is a családok, hanem a kilakoltatások éve lesz, nagyon megszívjuk.

Mészáros Lőrinc nemstróman hanem gázszerelő vagyona 300 000 000 000 forint körül van. Nem brit tudósok szerint.

A sort még hosszan lehetne folytatni, de akkor nem maradna hely az új mutyiknak. De azért most már dereng valami, ugye?

 

 

 
 
Ha tetszett a cikk, kövesd a Pécsi STOP-ot a Facebookon is!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ön szerint is egyre több a hülye sofőr? (lezárva)

 
  • 421   Határozottan, napról napra több

     
  • 14   Épphogy nem, egyre javul a közlekedés

     
  • 275   Mindig is ennyien voltak, csak eddig nem videózták nyakra-főre őket

     
  • 105   Soros