Ferenc Pápa áldását kérték a tiltakozó magyar munkásokra

2018. december 19. 15:20 2018. dec. 19. 15:20

Szerdán a Munkát Kenyeret Tisztességes Béreket Egyesület aktivistái Ferenc Pápa karácsonyi audenciáján vettek részt, ahol a Szentatya áldását kérték a magyar munkásokra.

A delegációt Komjáthi Imre vezette, az a szocialista politikus, aki a rabszolgatörvény elleni tiltakozás első napján sérült meg.

A Népszava kitért arra is, hogy a rabszolgatörvény megszavazása után nem csak Budapesten és Magyarország-szerte, hanem egész Európában tüntetések kezdődtek: Bécsben bejelentett demonstrációt szerveztek Orbán Viktor érkezése alkalmából, de Helsinkiben, Dublinban, Hágában, Stuttgartban, Edinburgh-ban, Zürichben, Bernben, Münchenben, Párizsban és Reykjavíkban is tiltakozást hirdettek.

Vasárnap a koppenhágai magyar nagykövetségnél is szimpátiatüntetést tartottak a Dániában élő magyarok, majd újabb demonstrációt szerveztek keddre az épület elé. Csakhogy – mint azt a 24.hu megírta – napközben megfenyegették őket, hogy ha kimennek a nagykövetséghez, valaki beléjük hajt kamionnal. Az esetet az esemény szervezője jelentette a rendőrségen, a tüntetést megtartották, közben pedig fegyveres rendőrök vigyáztak rájuk.