Otthont keres a legaktívabb pécsi hajléktalan

2018. december 20. 10:36 2018. dec. 20. 10:36

Nagy Antal, A Város Mindenkié (AVM) pécsi aktivistája kerekesszékhez kötött párjával és kutyusukkal eddig egy ipari épületben húzta meg magát, de azt lebontották. Most otthont keresnek.

A szomorú eseményről az AVM pécsi csoportja számolt be Facebook-oldalán.

Mint írják, és mint az tudott, ha az ember megfordult már a szervezet egynémely megmozdulásán, Nagy Antal az AVM egyik legrégebbi aktivistája. Anti most párjával, Katival és kutyájukkal keresnek új lakhatási lehetőséget.

Eddig egy ipari épületben lakhattak szívességből, de azt a tulajdonos lebontotta.

Anti biztonsági őrként dolgozik alkalmanként. Ehhez a megfelelő végzettségei is megvannak és a felajánlott ingatlanért akár az adott terület őrzését is vállalná. Kati egyelőre átmeneti szállón van, azonban párban nem tudnak ott lenni és kutyájukat sem tudják maguknál tartani.

Fontos, hogy a hely legalább részben akadálymentes legyen, mert Kati két agyvérzése miatt nagyrészt kerekesszékhez van kötve. Azt is nagyon szeretnék, ha kutyusuktól sem kellene megválniuk.

Ha tudsz segíteni, vagy ismersz valakit, aki tud, akkor a Facebookon tudsz a csoportnak üzenni, vagy felhívhatod a 06 30 780 4477-es számot. Ha egyik sem, akkor kérlek oszd meg a cikket, az is segíthet.