Ingyen adják a harkányiaknak az éves parkolóbérletet

2018. december 23. 23:53 2018. dec. 23. 23:53

Míg Pécsett januártól a dupláját fizethetik azok, akik a kettes zónába beolvadó hármas zóna területén deponálják a kocsit, addig Harkányban ingyen kapják a harkányiak a jövő évi éves parkolóbérletet.

A Harkányi Hírek szerint csütörtökön fogadta el a fürdőváros közgyűlése a parkolási rendelet módosítását, melynek értelmében azok a harkányi magánszemélyek, akiknek az autó forgalmijába is harkányi cím van bejegyezve, díjmentesen kapják kézhez a jövő évi bérletet. A módosítás hozzávetőlegesen 900 autóst érint.

A lapnak Márton Béla képviselő és a parkolási iroda elmondta, a módosításra azért nyílt lehetőség, mert a parkolási ágazat a tervezett bevételen felül teljesített. Márton szerint a kedvezmény nem vonatkozik a céges autókra. Hangsúlyozta, a mostani döntés nem azt jelenti, hogy alanyi jogon díjmentes lett a parkolás a helyiek számára, hanem azt, hogy díjmentesen kapják az éves bérletet.

Pécsett is változás van januártól a parkolásban: megszűnik a hármas zóna, pontosabban beleolvad a kettesbe. Ennek hozadékaként a korábbi dupláját kell majd fizetni a hármas zónából kettes zónává vált területen parkolóknak.