Orbán a tüntetésekről: az egyik oldalon a nyugodt erő, a másikon az erőszak

2018. december 24. 11:27 2018. dec. 24. 11:27

Karácsonyi Orbán-interjúval lepte meg a kötelékben repülő kormánypárti média megyei szekciója az olvasókat. A miniszterelnök ebben megvédte a munka törvénykönyvének módosítását, elmondta, miként is kell nézni a tüntető ellenzékre, valamint azt is, hogy 2030-ig visszavesznek mindent, amit a 20. század elvett.

Orbán Viktor a Mediaworks olajozott gépezetén keresztül szólt az olvasókhoz, pontosan ugyanolyan címlap fogadta a bács-kiskun megyei, mint a baranyai vagy a tolnai olvasókat az aktuális megyei oldalnál.

A miniszterelnök szerint

"aki a munka törvénykönyve módosítása ellen beszél, az a dolgozók ellen beszél, mert a lépés az ő érdekeiket szolgálja. Ezt az idő bizonyítja majd. Aki többet akar dolgozni, és többet akar keresni, annak most lehetősége is lesz erre. A módosítás bérnövekedést hoz majd magával, s a gyarapodó béreket az ellenzéki hazugságokkal szemben ugyanúgy, mint eddig, havonta kell kifizetniük a munkaadóknak.".

Orbán az egységbe kovácsolt ellenzéket sem hagyta szó nélkül. Szerinte

"a kormány a munkát, az otthont, a családot, a biztonságot képviseli, és velünk szemben az ellenzék azzal a politikával, amely egyszer már tönkretette Magyarországot. Az egyik oldalon az országot megvédeni akaró nyugodt erő, a másik oldalon pedig az agresszió, az erőszak, a bevándorlás támogatása és az adóemelések."

A miniszterelnök beszélt a jövőről is. Szerinte Magyarország elvesztette a 20. századot, de a 21.-et meg akarja nyerni. Mint fogalmazott, 2030-ra vissza akarja venni azt a nemzti egységet, a jómódot, az önbecsülést, amit a múlt század elvett az országtól. Szó esett a családi konzultációról is, melyben egyes politikusok jobban teljesítettek másoknál. Itt elmondta, meg kell állapodni a magyar nőkkel, mivel stabilak, rájuk lehet építeni.

Természetesen a migrációról is szó esett. Itt Orbán azt mondta, küzdeni fognak, hogy a birodalmi gondolat helyett az egyenrangú nemzetek Európája legyen az európai politika szellemi alapja. Elsütötte a "függetlenségünkért harcolunk" panelt is, továbbá a védjegyévé vált üzenetet sem hagyta ki: boldog karácsonyt kívánt az egész országnal - az ellenzéknek is!