Rengeteg dolguk akadt a baranyai tűzoltóknak december 24-én

2018. december 25. 11:07 2018. dec. 25. 11:07

Egymást érték a riasztások a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál szenteste napján. A tűzoltóknak kidőlt fával, tűzzel, épületomlással és egy széltépte lemezzel is akadt dolguk.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság összefoglalója szerint a sásdi hivatásos tűzoltókat fakidőlés miatt riasztották Kercseliget és Kisberki közé hétfő reggel. Az egység motoros láncfűrész segítségével eltávolította a fát.

Pécsett a Bródy Sándor utcába vonultak a város tűzoltói, ahol a szél megbontott egy tetőt, ami egy villanyvezetéket veszélyeztetett. A tűzoltók a meglazult bádoglemezt rögzítették.

A sellyei tűzoltók Adorjásba vonultak, ahol egy épület teteje leomlott. A ház lakhatatlanná vált, ezért az ott élő rokonokhoz költözött.

Mohácson egy silóban keletkezett tüzet oltottak el a város tűzoltói három vízsugárral.

A pécsi tűzoltókat a kertvárosi Krisztina térre riasztották, ahol egy idős asszony elesett a lakásában és nem tudott ajtót nyitni. Az egység az ajtót kinyitotta és a sérültet átadta a mentőknek.

Mohácson egy Horváth Kázmér utcai lépcsőházhoz vonultak a tűzoltók, ahol a vihar kitört egy ablakot, ami veszélyeztette a járókelőket. Az egység a veszélyes ablakot eltávolította.

A déli órákban a Krisztina téren egy lakóépületről lelógó lemez veszélyeztetette a járókelőket, amit a pécsi tűzoltók eltávolítottak.