Másfél milliárdot zsákolt be a kormánytól Rátgéber akadémiája

2018. december 26. 12:13 2018. dec. 26. 12:13

Kis karácsonyi ajándék a kormánytól: a PEAC 220 millió forintot, míg a Rátgéber-akadémiaként is emlegetett Nemzeti Kosárlabda Akadémia msfél milliárd forintot kap, utóbbi a működésének támogatására. De a PSN Zrt. és a PVSK is jól jár.

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat, mely az "egyes feladatok forrásszükségletének biztosításáról" címet kapta.

A határozat szerint a támogatásban részesülő szervezetekkel támogatási jogviszonyt kell létesíteni az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a megítélt támogatásokat pedig egy összegben, december 28-ig ki kell fizetni nekik.

A 73 tételes listán több pécsi szereplő is akad.

A Pécsi Egyetemi Atlétiaki Club (PEAC) a "sportegyesület sportszakmai többletfeladatainak támogatása" címszóval 220 millió forintban részesül.

A Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) sportcélú beruházáshoz kapcsolódó terület vásárlására 430 millió forintot kap.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) a pécsi labdarúgó utánpótlás akadémia beruházás támogatására 870 millió forintban részesül.

De a legnagyobb összeget a Rátgéber László vezette Nemzeti Kosárlabda akadémia kapja, a kormányhatározatban írtak szerint a Rátgéber Kosárlabda Akadémia a "nemzeti Kosárlabda Akadémia működésének támogatására" 1,5 milliárd forintot kap.