Újra tömeg megy az utcára a rabszolgatörvény miatt Pécsett

2019. január 1. 16:50 2019. jan. 1. 16:50

Január 4-én ismét tüntetnek a túlmunkakeret-emelés elfogadása miatt, a független közmédiáért és az Európai Ügyészségért való csatlakozásért a baranyai megyeszékhelyen, a Facebookon már félezernél többen jelezték részvételüket.

Országosan és helyi szinten is tüntetésekkel indul 2019, folytatván a decemberben indult tiltakozásokat. Január 5-én a Budapesten a Hősök terén gyülekeznek a rabszolgatörvényként elhíresült munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakozók, január 7-én pedig a Budai Várba vonulnak az emberek, hogy rendhagyó házavató bulit tartsanak az odaköltözött Orbán Viktornak.

Pécs sem lesz csendes az év elején. Január 4-én, pénteken újra tiltakozóktól lesz hangos a belváros. A Momentum szervezte "Második felvonás! - Pécs nem kér a rabszolgatörvényből" megmozdulás este hatkor kezdődik a Barbakánnál, onnan pedig vélhetően majd ismét vonulni kezd a tömeg, de a Facebook-eseménynél egyelőre nem közöltek útirányt.

"Azt hitték, a bejglitől lenyugszunk.

Azt hitték, karácsony miatt megúszhatják.

Azt hitték, büntetlenül folytathatják a hazudozást a mi pénzünkön.

Tévedtek.

Változatlanul KÖVETELJÜK:

1. A túlóratörvény azonnali visszavonását,

2. kevesebb rendőri túlórát,

3. független bíróságokat,

4. Európai Ügyészséget,

5. független közmédiát. (a hírhamisító Papp Dániel eltávolítását)

Január 4-én elindítjuk a hullámot. Másnap, január 5-én országszerte egy időben több esemény is zajlani fog. Budapest, városok, vidék együtt mozdul hogy kibillentse a helyéről a maffia pilléreit."

- írták a szervezők a Facebookon. Az eseménynél cikkünk megjelenésekor már 526-an jelenzték a részvételüket, kétezren pedig érdeklődnek iránta.

Január 5-én, szombaton Komlón is tüntetnek a fentiek miatt, ott a Zrínyi tér lesz a helyszín 15-17 óra között.