Íme a pénteki pécsi tüntetés útvonala

2019. január 3. 13:53 2019. jan. 3. 13:53

Közzétették a január 4-i pécsi demonstráció útvonalát, a megmozdulás a decemberi tüntetés második felvonása lesz a rabszolgatörvény elfogadása miatt. A fáklyás felvonulás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás is lesz este kilencig a tüntetők útvonalán.

Amint arról korábban írtunk, 2019 első péntek estéje ismét hangos lesz a baranyai megyeszékhelyen. 18 órakor veszi ugyanis kezdetét a "Második felvonás! - Pécs nem kér a rabszolgatörvényből" nevet viselő tüntetés. A Momentum szervezte demonstráció kiindulópontja a Barbakán lesz, innen pedig 18 óra 30-kor az alábbi útvonalon vonulnak tovább a tüntetők:

  • Barbakán
  • Aradi vértanúk útja
  • Alagút
  • Majorossy utca
  • Király utca
  • A tüntetők várhatóan 19:15-19:30 között érkeznek meg a Széchenyi térre.

    A demonstráció miatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani, erről a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság adott ki közleményt. Mint írták, szakaszosan és időszakosan lezárják 2019. január 4-én 18 órától 2019. január 4-én 21 óráig a Pécs, Barbakán tér - Aradi vértanúk útja - Kálvária utca - Ágoston tér - Majorossy Imre utca - Király utca - Széchenyi tér útszakaszokat.

    Komlón is vonulnak

    A pécsi tüntetést követő, szombaton, január 5-én Komlón is tüntetnek a fentiek miatt, ott a Zrínyi tér lesz a helyszín 15-17 óra között.

    Budapesten is tüntetéseket hoz az év első hétvégéje

    Január 5-én a Budapesten a Hősök terén gyülekeznek a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakozók, január 7-én pedig a Budai Várba vonulnak az emberek, hogy rendhagyó házavató bulit tartsanak az odaköltözött Orbán Viktornak.