Ellenzéki flashmob is lesz a pénteki pécsi tüntetés előtt

2019. január 4. 10:33 2019. jan. 4. 10:33

Felszólalásokkal tarkított villámcsődületet szerveznek a pénteki pécsi tüntetés elé az ellenzéki pártok a Barbakánnál. Az akcióban az LMP és a Jobbik pécsi képviselői is részt vesznek.

Amint arról korábban írtunk, január 4-én 18 órakor "Második felvonás! - Pécs nem kér a rabszolgatörvényből" néven tüntetés indul a decemberbel elfogadott rabszolgatörvény miatt. A Momentum szervezte demonstráció kiindulópontja a Barbakán lesz, innen pedig 18 óra 30-kor vonulnak tovább a tüntetők az Aradi vértanúk útja-Alagút-Majorossy utca-Király utca útvonalon a Széchenyi térre.

Péntek délelőtt az LMP közleményt adott ki arról, hogy egy flashmobbal elélőnek az este hatos tüntetésnek. Mint írták, a villámcsődületre 17 óra 30 perckor kerül sor a Barbakán tér nyugati részén. Az eseményen felszólal

  • Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke
  • Hohn Krisztina, az Új Kezdet alelnök, országgyűlési képviselő, az LMP frakció tagja
  • Kóbor József, LMP megyei elnöke, pécsi önkormányzati képviselője
  • Ander Balázs, a Jobbik alelnök, országgyűlési képviselő
  • Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi elnöke, önkormányzati képviselője
  • Frissítés: Gulyás Emil nem vesz részt a flashmobon

    Cikkünk eredetileg úgy jelent meg, hogy a felszólalók között lesz Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke, önkormányzati képviselője is. Gulyás lapunknak azt mondta, már csütörtökön jelezte a szervezőknek, hogy nem tud jelen lenni az eseményen.