Három párt már beállt a független pécsi polgármesterjelölt mögé

2019. január 4. 21:36 2019. jan. 4. 21:36

A pécsi polgármesteri székért függetlenként induló Péterffy Attila is beszédet mondott a péntek esti pécsi tüntetésen, felszólalása után a DK, az MSZP és a Momentum is jelezte, hogy támogatják városvezetői ambícióit.

Mintegy ezerötszázan gyűltek össze a Széchenyi téren péntek este a rabszolgatörvény és a kormány ellen tüntetők, akik a Barbakántól sétáltak le a város főterére. A városháza tőszomszédságában Péterffy Attila, a pécsi hőerőmű volt vezérigazgatója is felszólalt, bejelentve azt, amit már korábban a sajtóban kommunikált: a 2019-es önkormányzati választáson Páva Zsolt helyére pályázik.

A függetlenként induló Péterffy beszélt arról a sokmilliárdos költségvetési hiányról, melyet a 2014-es adósságkonszolidáció után 2017 végére sikerült összehoznia a pécsi városvezetésnek.

- Amatőr kiskirályok helyett felelős gazdákra, politikai diktátumok helyett együttműködésre, rabszolgatörvény helyett a dolgozók megbecsülésére van szükség - mondta.

- Olyan Pécset szeretnénk, amely képes itt tartani a gyermekeinket, unokáinkat, ahol új, modern munkahelyeket hozunk létre, ahol a közpénzeket szigorú ellenőrzés mellett engedjük elkölteni, minél több helyi vállalkozás bevonásával - tette hozzá.

Beszéde után a DK, az MSZP és a Momentum képviselői bejelentették, támogatják Péterffyt polgármesteri törekvéseiben.