Lelőtte a szomszéd macskáját, egy év felfüggesztettet kapott

2019. január 8. 10:47 2019. jan. 8. 10:47

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt jogerősen egy férfit a Mohácsi Járásbíróság, miután az légpuskával agyonlőtte a szomszédja macskáját.

A Mohácsi Járásbíróság a 2019. január 3. napján megtartott előkészítő ülésen S. P. vádlottat az állatnak különös szenvedést okozó állatkínzás bűntettének elkövetése miatt 1 év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztette.

A tényállás szerint a vádlott férfi 2018. február 16. napján 14 óra körüli időben érkezett meg otthonába, amikor észlelte, hogy a házához tartozó kerítésen ül a szomszédja egyik macskája. Ez a vádlottat zavarta, ezért háza szuterénjéből magához vette a légpuskáját, mellyel a macska mellkasának jobb oldalát meglőtte. Ennek hatására az állat gazdája lakóhelyére szaladt, ahol végül a vádlott részéről őt ért indokolatlan bántalmazás következtében a lövést követő rövid időn belül elpusztult.

A lövés a macskánál rendkívüli fájdalomérzettel párosult, amely miatt néhány percig az állat különös szenvedésnek volt kitéve.

Az ítélet jogerős.