Orbán: a túlóratörvény szabadságot ad

2019. január 10. 14:26 2019. jan. 10. 14:26

Erős kijelentésekkel tarkított kormányinfót tartott Orbán Viktor csütörtökön, ahol a migráció, a hazai médiaviszonyok és a korrupció mellett a munka törvénykönyvéről is mondott pár izmos mondatot.

A kormányinfó nem Orbán Viktor műfaja, alapjáraton kerüli is a nem kormánybarát médiumokat, most valamiért viszont mégis bevállalt egyet. A Facebookon élőben közvetített esemény bő két órásra sikerült, jelentős része a migrációról szólt.

Orbán Viktor szerint a közelgő EP-választáson a bevándorlásellenes erők feszülnek majd a bevándorláspárti erőknek, kifejtette, a keresztény kultúra védelme szinte politikai kötelezettség.

A munka törvénykönyvének módosítása, a túlmunkakeret emelése kapcsán arról beszélt, a rabszolgatörvényként elhíresült törvény a szabadságot adja meg a munkavállalóknak. Méghozzá azért, mert ha valaki többet akar dolgozni, többet dolgozhat fehéren, nem kell stikában melóznia.

A média helyzete kapcsán arról beszélt, ő úgy látja, baloldali, liberális médiatúlsúly van hazánkban, és az, hogy közel félezer médiumot tömörítettek egy médiaalapítványba, melyet aztán azért nem vizsgálhatott a Gazdasági és Versenyhivatal, mert nemzetstratégiailag kiemelt projektté változtatta Orbán Viktor.

„Úgy élem az életem, az a képzetem van a magyarországi valóságról, hogy baloldali liberális médiatúlsúly van. Ahogy felkelek, azt látom, hogy a mai napon is ellenszélben fogok dolgozni.”

- vélte a miniszterelnök, aki szerint természetes, hogy a politikai viszonyok változása átalakítja a médiaviszonyokat is. Arról, hogy miért csak az erősen háziasított médiumok képviselőinek ad interjút, az alábbival magyarázta:

„Egy interjúnak nem az az értelme, hogy bikaviadalt vívjak egy újságíróval. Nem vállalok olyan helyzeteket, ahol egy rosszindulatú ember ellenséges kérdéseket tenne fel.”

A kormányinfón a korrupció is felmerült témaként. Erről Orbán úgy vélekedett, zéró tolerancia van magyarországon, továbbá kizártnak tartja, hogy jelentős korrupcióról lehetne beszélni. Érvelése szerint a korrupt országok szegények, egyébként 2010 előtt azért nőtt az adósság és csökkent a közvagyon, mert a pénz nagy részét ellopták - fogalmazott.

Akkor minden jó.