Másfél évet kapott az agresszív pécsi szatír

2019. január 11. 11:39 2019. jan. 11. 11:39

A Pécsi Járásbíróság január 10-én kihirdetett ítéletével egy fiatal pécsi férfit kétrendbeli garázdaság vétsége, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntette és kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és kötelezte az eljárás során felmerült 92 094 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 3 évre felfüggesztette.

A vádlott férfi a közlemény szerint 2017.június 26. napján 0 óra 40 perc körüli időben, ittas állapotban, Pécsett egy téren tartózkodott, hangosan kiabált, szitkozódott, az arra gyalogosan közlekedő személyekkel üvöltözött, majd megragadott, rángatott és felborogatott több szemetes kukát a téren, illetve annak közelében. Ezután észrevette a téren áthaladó kerékpárost, akire fenyegető, szitkozodó kijelentéseket tett, miközben támadóan megindult felé.

A vádlott a 10-12 km/h sebességgel haladó kerékpároshoz érve, őt egy alkalommal hátulról megütötte. Az ütés következtében a kerékpáros elveszítette az egyensúlyát, majdnem nekiesett a mellette parkoló személygépkocsinak. Ennek ellenére a helyszínről elhajtott, de a vádlott futva követte őt, és továbbra is fenyegető, trágár kijelentéseket intézett felé.

Mivel a vádlott a kerékpárost nem érte utol, visszament a térre, továbbra is hangosan kiabált, szitkozódott, majd több kukát felborított, tartalmukat kiöntötte.

A vádlott e tevékenységek során alkohol és szintetikus kábítószer hatása alatt volt.

2017. október 14. napján 0 óra 40 perc körüli időben a vádlott, Pécsett egy utcában sétált, amikor meglátta az előtte haladó sértett nőt, aki megtetszett neki, ezért őt követni kezdte. A vádlott a lány után ment az egyik utcából a másikba, amikor a lány egy ház előtt megfordult és észlelte, hogy a vádlott a nadrágját combközépig letolva, önkielégítést végez. A vádlott ekkor megragadta a lány ruházatát és tájékoztatta őt szándékáról.

A fentiektől a lány megijedt, hangosan kiáltva segítséget kért, amit a közelben lakó férfi meghallott, az utcára kiment, majd értesítette a rendőrséget.

A vádlott 2017. november 15. napján 19 óra 30 perc körüli időben, Pécsett egy utcában követni kezdett egy a hazafele tartó másik sértett nőt, akit egy társasházi lépcsőház előtt ért utol. A sértett ekkor éppen a lépcsőház bejárati ajtaját próbálta meg kinyitni. A vádlott hátulról benyúlt a sértett lábai közé, a sértett megfordult a vádlott kezeit eltolta, de a vádlott tapogatni kezdte a felsőtestét és több alkalommal megfogdosta ruhán keresztül a melleit.

A sértett hangosan kiabált és segítséget kért szomszédjától, a vádlott ekkor a cselekményét abbahagyta és a helyszínről elszaladt.

2017. november 27. napján 8 óra 20 perc körüli időben a vádlott, Pécsett egy helyi járatú autóbuszon utazott a belváros felé. A vádlott az autóbusz hátsó részén tartózkodott, hangosan kiabált, szitkozódott, hangoskodás során két alkalommal erőteljesen belerúgott az autóbusz hátsó ajtajába, ami ennek következtében résnyire kinyílt. Magatartásától az autóbusz utasai megriadtak és több utas elhúzódott tőle a busz eleje felé. Ezt látva az autóbusz vezetője egy buszmegállóban megállt, ekkor a vádlott az ajtót kézzel kifeszítette és a buszról leugrott. Az autóbusz vezetője és egy utas a vádlott után mentek és őt a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

A vádlott kihívóan közösségellenes erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A bíróság ítélete jogerős.