Nem jött nyugdíj, de nem mindenki hagyja a nyugdíjasokat az út szélén

2019. január 12. 14:42 2019. jan. 12. 14:42

Kaposváron egy magánszemély, Dombóváron a várost vezető frakció nyújt segítő kezet a hétvégén azoknak a nyugdíjasoknak, akik egyébként az államkincstár felől nyugodtan éhezhetnének. Gundel, mi?

Kaposváron egy magánszemély, bizonyos Pintér Judit hívta meg szombaton ebédre azokat az időseket, akiknek ez a luxus az el nem utalt nyugdíjak miatt nem adatott volna meg.

Szombaton 13 órától látták vendégül őket babgulyásra és süteményre Kaposváron a Rippl Rónai parkban. Judit mindenre gondolt: szeretettel várták az éthordóval érkezőket, akik nem tudtak eljönni, annak házhoz vitték az ételt.

Dombóváron a polgármester üzent a városban élő kisnyugdíjasoknak Facebook-oldalán.

A polgármester leszögezte: az általa vezetett Természetesen Dombóvár nem hagyja éhezni a nyugdíjasokat.

„Az Orbán Kormány több ezer nyugdíjasnak később küldi meg a kötelező járandóságot. Míg a miniszterelnök 860 forintért kapja egy öt csillagos étterem menüjét, addig nagy ívben tesz rá, hogy január 12-én és 13-án mit esznek az idősek. Valószínűleg üres a kincstár, ezért nincs utalás. Ezen persze nincs mit csodálkozni, amikor Rogánok, Mészárosok, Orbánok lopják el az ország vagyonát, maguknak fényűző luxust teremtenek, mások meg csak nyomorogjanak” - írta a polgármester.

Megemlékezett arról, hogy Dombóváron is megesett már, hogy a megpróbálta „elvenni a helyiek pénzét a fidesz és holdudvara. Emlékezzünk a szennyvízberuházásra, a művelődési háznál történt botrányos sikkasztásra, vagy Tóth Zoltán önkormányzati cégének pénzlenyúlási kísérletére a gyermekétkeztetési intézménnyel szemben.”

A várost vezető Természetesen Dombóvár vasárnap meghívja azokat a helyi nyugdíjasokat egy meleg ebédre az egyik városi étterembe, akiknek, ahogy Szabó Loránd fogalmazott, „elfogyott az utolsó fillérjük is, mert azt remélték, hogy időben megjön a nyugdíj”.

A részletekért a polgármestert lehet hívni telefonon (20-369-7400).