Benézett a nagykanizsai szőlőhegyre a Zalaegerszeg-Pécs buszjárat

2019. január 15. 08:32 2019. jan. 15. 08:32

Kis vidéki kitérőt kaptak pluszban azok az utasok, akik vasárnap délután utaztak a Zalaegerszeg-Pécs buszjáraton. A Dél-dunántúli Közlekedési Központ szerint a sofőr véletlenül tévedt le a főútról a nagykanizsai szőlőhegyre.

Nem várt kalandba keveredtek azok, akik vasárnap Zalaegerszegről Pécsre utaztak a Dél-dunántúli Közlekedési Központ (DDKK) gyorsjáratával.

Az RTL Klub Híradója szerint egészen Nagykanizsáig a busz tartotta a menetrnedet, ám utána nem Pécsnek, hanem a Kanizsa melletti szőlőhegyre indult el.

Végül olyan földútra kavarodtak, ahol már közvilágítás sem volt, és maga az út sem távolsági buszokra lett kialakítva.

A Híradónak az utasok közül többen elmondták, hogy a buszvezető nem tájékoztatta őket a plusz majdnem háromnegyed órás "kaland" ideje alatt, egyesek szerint egy ismerősét vitte el odáig, majd a szűk helyen állt neki megfordulni a busszal.

Pécsre végül körülbelül 20 perces késéssel értek be az utasok, egyikük elmondása szerint a sofőr néha gyorshajtással próbálta behozni a menetrendhez képesti lemaradást.

Az RTL Klub kérdésére a DDKK azt válaszolta, hogy elnézést kérnek az utasoktól a kellemetlenség miatt. A cég szerint a sofőr véletlenül tért le az útvonalról, a férfi pedig, akivel a sofőr beszélgetett, csak abban segített neki, hogy visszataláljon a főútra.