Az már biztos, hogy ki nem lesz a Fidesz polgármester-jelöltje Siklóson

2019. január 17. 12:42 2019. jan. 17. 12:42

A helyi Fidesz-szervezetet vezető Mojzes Tamás bejelentette, hogy nem indul a siklósi polgármesteri székért, de a pártnak van jelöltje a posztra, csak még nem árulják el, hogy ki az.

A Siklósi Hírek cikke szerint Mojzes Tamás, a siklósi Fidesz elnöke bejelentette, hogy nem kíván az őszi önkormányzati választáson a polgármesteri tisztségért elindulni.

"A Fidesz helyi elnöke leszögezte, továbbra is marad a közéletben, és megtalálta már azt a személyt, akit alkalmasabbnak tart a város vezetésére. (...) Kiemelte, nem külső körülmények hatására hozta meg döntését" - olvasható a cikkben.

A lap szerint Mojzes arról is beszélt, hogy a Fidesz jelöltje egy helyi, tősgyökeres szakember, aki más területen már letette a névjegyét szakmai munkájával. A jelöltet később fogják bemutatni a nyilvánosságnak.

Mojzes Tamás szerint a következőkben Siklósnak nagyobb lobbierőre van szüksége.

A siklósi Fidesz-elnök 2014-ben polgármester-jelölt volt, ám akkor kikapott a várost 2002 óta vezető dr. Marenics Jánostól. Marenics János egyébként hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-ben nem indul a polgármesteri székért egészségügyi megfontolásból és a nyugdíjas korhatár elérése miatt. Marenicsbe a térségi fideszes országgyűlési képviselő Nagy Csaba - eddigi viselkedésétől szokatlanul - elég keményen beleszállt.

Az év végén került a Pécsi STOP birtokába egy dokumentum, amely a helyi Fidesz pozícióosztásáról szólt - abban Mojzes Tamás polgármester-jelöltként szerepelt, mellette pedig Szentgyörgyváry Péter várkapitány volt még megnevezve esélyesként. Mojzes a listát légből kapottnak minősítette a Siklósi Híreknek. A listán több név szerepelt, viselőiket különböző posztokra szánták, legalábbis az írás szerint, egy részük pedig olyan tisztség, amely csak az új képviselő-testület felállása után szokott gazdára találni. A lista élén található név, Mojzesé a mostani hír alapján valóban légből kapottnak tűnik, nagy kérdés, hogy mi lesz a többiekkel, illetve hogy utólag valóban teljes egészében koholmánynak bizonyul-e a doksi. Ha igen, nagy kérdés, hogy miért nem fordult a helyi pártszervezet a hatóságokhoz.