Ne nyafogj, túlórázz, megéri, bebizonyítjuk!

2019. január 17. 13:56 2019. jan. 17. 13:56

Annyit költenél propagandára, mint a bűnöző Rogán minisztériuma, működésre mint a hírhamisító vezette közmédia, kiszerveznél annyi pénzt, mint a közpénzt lopó Matolcsy, vagy csak akkora vagyont akarsz, mint egy nemstróman gázszerelő? Mutatjuk, mennyit kell érte túlóráznod.

A szakszervezetek méltatlannak tartják, hogy 400-ra emelték az évi maximális túlórák számát, Orbán Viktor és propagandagépezete szerint ez egy lehetőség.

Mivel amúgy sem vagyunk mi senkik, hogy eldöntsük, kinek van igaza, fogadjuk el az utóbbit, és nézzük meg, mire mész, ha élsz ezzel a remek lehetőséggel.

Matekoztunk egy kicsit, ám mivel nincs egzakt összeg arra nézvést, hogy mennyit keres egy átlagos pécsi-baranyai melós, vettünk egy irányszámot. 1500 forintra gondoltunk óránként, mégpedig nettóban. Ha pécsi, baranyai melósként nem keresel ennyit, az nem meglepő, viszont baj, mert akkor nem jön ki a lenti matek. Mi viszont nem szeretnénk, ha olcsósággal vádolnának minket, így maradunk ennél a számnál, azaz azt feltételezzük, hogy ennyi pénz marad a munkásnadrág zsebében minden ledolgozott óra után. Nézzük célszámokat:

A jogerősen bűnöző Rogán és a propaganda

A miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszterről, Rogán Antalról ma már jogerősen mondhatjuk, hogy bűnöző (https://444.hu/2017/06/07/a-birosag-megint-kimondta-hogy-juhasz-peter-nevezheti-bunozonek-rogan-antalt).

A bűnöző által vezetett minisztérium tavaly 66 milliárd forintot költött propagandára. Ha te is szeretnél egyszer egy olyan évet, amikor ennyit költhetsz propagandára, akkor bele kell húzni. Ha minden évben 400 óra túlmunkát vállalsz és azt mind erre akarod költeni, akkor mostantól 110 ezer évig kell dolgoznod. Célszerű sok vitamint és ásványi anyagot szedni.

A hírhamisító vezette közmédia

A tervek szerint 2019-ben 100 milliárd forintból fog működni az a közmédia, amelyet immár szintén jogerősen egy hírhamisító vezet.

Ha nemes szíved arra sarkall, hogy egyszer te fedezd ezt az összeget, ezzel egy teljes évre mentesítsd a többi adófizetőt a propagandagépezet eltartása alól, akkor bizony majdnem 167 ezer évig kell keményen robotolnod.

A közpénzlopó Matolcsy alapítványai

A Kúria úgy döntött, hogy kimondhatjuk: Matolcsy György, a Magyar (!) Nemzeti (!!) Bank (!!!) elnöke közpénzt lopott.

Azt is tudjuk, hogy a Matolcsy vezette jegybank némileg sokat bírált alapítványaiból 2015 eleje óta 250 milliárd forintot sikerült kiszervezni.

Ha te is szeretnél ennyi pénzt kiszervezni, például hogy a kisfiadnak is legyen majd egy Origo léptékű hírportálja, akkor azért már tényleg keményen kell gürcölni: összesen majdnem 417 ezer év munkája, illetve az ehhez tartozó túlóra kell hozzá.

Orbán Ráhel órája

Legyünk szerényebbek, maradjunk a realitásoknál, és tűzzünk ki új célt. Ne mérjük magunkat bűnözőkhöz, tolvajokhoz, hírhamisítók állami intézményeihez. Ám az mégsem járja, hogy a kislányunk elkéssen a kötcsei nemzeti lecsózabálásról, ehhez pedig nem árt, ha hasonlóan Orbán Viktor lányához, legalább egy Audemars Piguet Royal Oak órát visel. Ha ennek mai árát, 12 millió forintot szintén a túlórákból szeretnénk finanszírozni, akkor van egy igazán jó hírünk: össze-vissza húsz év meló, és már meg is vehetjük! Nyilván, ha a lányunk már felnőtt, akkor elvirágzik addigra. Így ha azt szeretnénk, hogy imádott leánygyermekünk már húszévesen ilyen szuper tiktakot viseljen, akkor az már születésétől fogva fegyelmezett gazdálkodást kíván.

Mészáros Lőrinc vagyona

Vagy itt van Lölő, az egyszerű gázszerelő, az ember, aki egy közülünk, csak kicsit többre vitte, na. Az ő vagyonát ma 300 milliárdra becsülik. Idomtalan kiszámolni, hogy ennek eléréséhez pontosan félmillió évnyi túlóra szükséges, mert hát ő egész biztosan nem csak a túlórákból szerzett pénzét tette bele ebbe a vagyonba, így ezt hagyjuk is inkább.

A fenti számok ismeretében egyértelműen látszik, hogy a kormánynak van igaza. Gondoljunk csak bele: 400 helyett csak évi szaros 250 óra túlmunkáért kapott bérből talán SOHA nem jutunk el odáig, mint a fent nevezett hölgy és urak.