Szigetváron sem akarják bevezetni a rabszolgatörvényt

2019. január 18. 12:02 2019. jan. 18. 12:02

A leghősiesebb városban az MSZP, a DK és két szakszervezet, valamint a közgyűlésben többséggel bíró Szigetvári Emberekért Egyesület is arra kéri a polgármestert, hogy az önkormányzati cégeknél ne vezessék be a rabszolgatörvényt. Péntek délután tüntetés is lesz a városban.

Szigetváron sem szeretnék, ha az önkormányzati cégeknél bevezetnék a Munka törvénykönyvének tavaly év végi, a Parlamentben finoman szólva is furcsán elfogadott módosítását - vagy ismertebb nevén a rabszolgatörvényt.

Az MSZP, a DK, az Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezete (ÉDSZ) és az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) helyi szervezete éppen ezért levélben fordult január elején a város független polgármesteréhez, dr. Vass Péterhez, valamint a képviselőtestülethez, hogy ne alkalmazzák a módosítást az önkormányzati cégeknél. Arra is felkérték a közgyűlést, hogy tegyenek ajánlást a városban működő minden vállalkozásnak a törvény elutasítására. Mindemellett pedig arra is felkérték a közgyűlést, hogy a testület szólítsa fel a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, Nagy Csabát arra, hogy tegyen lépéseket a törvény visszavonására.

MSZP Szigetvár

Az alábbi levelet küldte az MSZP, DK, EDDSZ, ÉDSZ helyi szervezetei Szigetvár Polgármesterének, valamint a képviselőtestületnek 2019 január 15-én!! 1, Ne alkalmazzák a törvényt az...

A Szigetvári Emberekért Egyesület elnöke, Balaskó Tamás január 16-án hasonló tartalmú közleményt tett közzé a a városi képviselőtestületben többséggel bíró Szigetvári Emberekért Egyesület Facebook-oldalán.

Balaskó a bejegyzésben leírta, hogy előterjesztésben fogja javasolni, hogy a rabszolgatörvény módosításait ne alkalmazzák a szigetvári önkormányzati cégeknél.

Szigetvári Emberekért Egyesület

Tisztelt Szigetváriak! Mint arról bizonyára Önök is értesültek, a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 2019. január 1-től érvényes módosítása értelmében a korábbi 250 óráról 400 órára...

Pénteken délután 4 órától tüntetés is lesz a rabszolgatörvény, a közigazgatási bíróságok és úgy általában a Fidesz-kormány politikája ellen a leghősiesebb városban a Kossuth téren.

A Pécsi STOP információi szerint a tüntetésen dr. Vass Péter független polgármester, Szakács László (MSZP), Rónai Attila (DK), Rádi Imre (LMP) és Ander Balázs (Jobbik) szólalnak fel.