Megint elsötétedett a pécsi tüntetés helyszíne

2019. január 22. 09:42 2019. jan. 22. 09:42

Ahogy tegnap, úgy ma is éppen azon az útszakaszon lett sötét Pécsett, ahol a szakszervezetek és ellenzéki pártok, civilek autós megmozdulásukat tartották. Fél hétkor egyszerűen azon a szakaszon kikapcsolt a közvilágítás. A főszervező szerint kikapcsolták.

Ahogy az a Facebook-oldalunkra feltöltött videón is jól látszik, ahogyan hétfőn, úgy kedd reggel is teljes sötétségben álltak az út szélén Pécsett a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége szervezte forgalomlassító tiltakozáson:

Mint megtudtuk, nem eleve volt sötét:

fél hétkor éppen azokon a métereken, ahol a tiltakozók autói álltak, egyszerűen kialudtak a közvilágítás lámpái.

Amint arra többen rámutattak: érdekes módon a nemrég a Barbakántól útjára indult, ezreket megmozgató pécsi tüntetés gyülekezőhelyén is pont nem működtek az Elios-lámpák.

Benke Norbert, a mostani forgalomlassító demonstráció főszervezője szerint tejesen kizárt, hogy ez véletlen legyen: valaki egy gépnél ülve egyszerűen lekapcsolta azt a szakaszt.

Ami most már a helyszínt biztosító rendőröknek is feltűnt, a történteket jelezték is a központnak.

A tüntetés helyszíne Benke Norbert szerint balesetveszélyessé vált a sötétben.

Az elmúlt két napban körvonalazódott, hogy hogyan érdemes szűkíteni a forgalomlassítás időbeli határait. A szervezők úgy döntöttek, hogy mivel érdemben akkor van foganatja, szerdától reggel hat és kilenc óra között lesznek kint a két pécsi helyszínen.