Okosak, szépek, csak visszaadni nem tudnak a szipiszupi pécsi parkolóórák

2019. január 22. 16:13 2019. jan. 22. 16:13

Hadrendbe állították az új parkolóórákat Pécsett, január 23-tól ismét mikuláscsomag jár a díj megfizetésének elmulasztásáért. Az érintőképernyős automaták használatához a BIOKOM a honlapján adott közre egy kapaszkodót, arra viszont ne számíts, hogy készpénzes fizetés esetén visszaad a masina.

Mint ismert, az elmúlt hetekben lecserélték a pécsi parkolóautomatákat. A tesztüzem január 22-én véget ért, január 23-tól pedig újra fizetni kell a parkolásért a megyeszékhelyen.

Az új automaták már érintőképernyősek, magyar mellett németül és angolul is tudnak, a szokásos mobilparkolás mellett pedig PayPass funkciójuk is van, azaz elég odaérinteni az erre alkalmas bankkártyát, és már viszi is a megemelt parkolási díjat az adott óra.

Igen, megemelt, az óracserék előtt fél évvel, 2018 nyarán, mikor félezer forintra emelte a pécsi önkormányzat a pécsi buszjegy árát, felsrófolták a parolási díjakat is, idén januártól pedig a kettes zónába olvadt a hármas zóna.

No, de csekély ár mindez, ha ilyen csecse parkolóórákat kaptunk helyette, ugye? A BIOKOM tájékoztatása szerint ettől mindenkinek jobb lesz az élete. Fontos változás, hogy pénzérmés fizetés esetén nem tud visszaadni az óra, tehát a pontos összeget dobd be, vagy indokolatlanul megajándékozod a várost.

Az automaták működése lépésről lépésre (a vizuális fogódzót a BIOKOM honlapján találtuk):

  • Az érintőképernyőn kiválasztod a zászlók segítségével a nyelvet (magyar, német és angol nyelv közül lehet választani), majd megnyomod a villogó „START” feliratot.
  • Beírod a billentyűzet segítségével a rendszámot, egyben, kötőjel nélkül, szóköz nélkül.
  • Kiválasztod a jármű típusát.
  • Ezek után kiválasztod a fizetési módot.
  • Fizetsz.
  • Kiteszed a cetlit a szélvédő mögé.
  • Örülsz.
  • A mobillal történő parkolás – a korábbiakhoz hasonlóan - változatlanul működik, melyet a 06-20/30/70-763 után a körzetszámot beírva tudsz SMS formájában elindítani.