Tovább tarol az influenza, teljes látogatási tilalom van egy pécsi kórházban

2019. január 23. 13:06 2019. jan. 23. 13:06

Tovább növekedhet az influenzaszerű megbetegedések száma Baranya megyében, ugyanis egy komlói kórházban elrendelt részleges látogatási tilalom mellett egy pécsi egészségügyi intézményben teljes körű látogatási tilalmat vezettek be.

Mint ismert, Baranya megyében január 17-én rendeltek el részleges látogatási tilalmat influenzaszerű megbetegedések halmazata miatt a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ krónikus belgyógyászati osztályán.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztálynak megküldött adatok szerint január 23-án újabb baranyai intézmény került vesztegzár alá.

A Betegápoló Irgalmasrend - Pécsi Irgalmarendi Kórházban szerdától valamennyi osztályra kiterjedő, azaz teljes körű látogatási tilalmat rendelt el a kórház főigazgatója.

Baranya megye influenza-helyzetéről egyelőre még nincsenek friss, 3. heti adatok az ÁNTSZ honlapján. A második heti adatok szerint megyénkben nem volt vészes a helyzet, ám egy óvodában már akkor is észleltek influenzaszerű megbetegedést - írtuk korábbi cikkünkben.