Mohácson is megjelent az influenza, teljes látogatási tilalom van a kórházban

2019. január 25. 08:50 2019. jan. 25. 08:50

A komlói és két pécsi egészségügyi intézmény után a megye keleti felén fekvő Duna-parti városban is teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el a kórházban. A régióban Tolnában két intézménynél lépett életbe ugyanilyen tilalom, Somogyban viszont még alacsonyabb szintű az influenzajárvány.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztálynak megküldött adatok szerint Baranyában is egyre több helyen rendelnek el a kórházi igazgatók teljes körű látogatási tilalmakat az intézményekben az influenza miatt.

Megyénkben január harmadik hetére a második heti adatokhoz képest megnégyszereződött az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Régiós szinten Tolnában a második heti adatokhoz képest a harmadik héten ötszörös volt a növekedés, Somogyban viszont egyelőre alacsonyabb szinten áll az influenzaszerű panaszokkal orvoshoz fordulók száma (100 ezer lakosra vetítve).

Baranyában január 17-én a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ krónikus belgyógyászati osztályán rendeltek el részleges látogatási tilalmat. Január 23-án a pécsi Betegápoló Irgalmasrend - Pécsi Irgalmarendi Kórház összes osztályára kiterjedő teljes látogatási tilalom lépett életbe, január 24-én pedig a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja alá tartozó összes osztályon rendeltek el teljes látogatási tilalmat.

A Mohácsi Kórház vezetősége január 25-én hozta meg ugyanezt a döntést az összes osztályukra vonatkozóan.

Tolnában a Tolna Megyei Balassa János Kórházban január 23-án, míg a dombóvári Szent Lukács Kórházban január 25-én rendeltek el valamennyi osztályra kiterjedő teljes látogatási tilalmat.

Somogy megyében az ÁNTSZ honlapján feltüntetett friss információk szerint egyelőre még sehol sem kellett semmiféle látogatási tilalmat bevezetni.