Nagy: hazugság a béremelés

2019. január 25. 15:32 2019. jan. 25. 15:32

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és pécsi ügyvivője szerint Bodó Sándor finoman szólva sem mondott igazat, amikor tanári béremelésekről beszélt. Mutatjuk, hogyan nem.

„A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára által beharangozott pedagógus-illetményemelés fedezete, valójában nem más, mint az a pénz, amit kötelező átsorolásokra kell fordítani. Ezt azonban megtévesztő és tisztességtelen a közvélemény számára béremelésként tálalni.”

- írta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Facebook-oldalán a szervezet pécsi ügyvivője, Nagy Erzsébet.

Nagy szerint különösen felháborító a levélben, hogy a 2017. évi bérintézkedést is illetményemelésnek állítja be az államtitkár, holott az a négy évre kitolt - eredetileg egylépcsősnek ígért - illetményemelés utolsó eleme volt, amelyet ráadásul nem is kapott meg mindenki, mert ennek fedezetét az intézményvezető differenciálásra használhatja fel.

A pécsi pedagógus szerint egyébként Bodó Sándor a fogalmakkal sincs teljesen tisztában, ugyanis magasabb kategóriába az eltöltött évek után kerülnek a pedagógusok. Sikeres minősítés után magasabb fokozatba kell az érintetteket sorolni.

A PDSZ helyreigazítást kért a tévécsatorna szerkesztőségétől, a levélből az is kiderül, hogy pontosan hol tért el a valóságtól.

Az ominózus adás itt látható, az államtitkári csoda 1:29-nél kezdődik.