Februártól sokaknak nem kell a Hauninál dolgozni

2019. január 28. 16:08 2019. jan. 28. 16:08

Napokon belül cseréli kölcsönzött munkavállalói állományát Hauni - erősítette meg információinkat a cég. Azt viszont cáfolták, hogy a saját állomány tekintetében tömeges elbocsátások várhatók.

Lapunk birtokába jutottak olyan információk, melyek szerint komoly leépítés várható februártól a Hauni Hungaria háza táján, voltak olyan munkavállalók, aki múlt hét közepén tudták meg: hamarosan más után kell nézniük.

Megkeresésünkre a Hauni közölte, a cég saját állományú munkavállalók létszámát - ami jelenleg mintegy 1200 fő - nem tervezi csökkenteni. Megjegyezték, a fluktuáció 5% alatti, ami országos szinten alacsonynak számít.

A kölcsönzött munkavállalók esetén viszont más a helyzet: sokan nem folytatják a munkát február elejétől a Pécsett 25 éve jelen lévő cégnél. Ezen munkavállalók munkaadója nem a Hauni Hungaria, hanem egy kölcsönzésre szakosodott vállalkozás.

Azok, akiket érint a döntés, már hetekkel ezelőtt értesültek erről. Hogy pontosan mennyi munkavállalóról van szó, arról a Hauni nem közölt részleteket.

Novemberben is felmerült a leépítés híre

Tavaly november végén a Szabad Pécs írta meg hogy számos munkavállalótól, köztük hosszú évek óta ott dolgozóktól is elköszöntek vagy el fognak köszönni a Hauninál.

"Van olyan forrásunk, amely összességében évek óta nem látott mértékű, tavasszal is folytatódó leépítéseket vízionált"

- írta akkor lap. A Hauni a hír kipattanásakor cáfolta a leépítésről szóló híreket. Akkor azt írták, a cégnél, ahol 2018 november végén hozzávetőlegesen 1400-an dolgoztak, 5 százalék körül van a fluktuáció.