Karácsony óta nem vitték el a szelektív hulladékot egy pécsi utcából

2019. január 29. 11:29 2019. jan. 29. 11:29

Karácsony óta nem viszik el a szemetet legalább egy Mecsek-oldali utcából. Egy olvasónk fordult hozzánk panaszával, de megnyugtatták: abból az utcából már sokan telefonáltak. Magyarázatként az időjárást hozták fel – a síkosságmentesítést is végző Biokomnál -, pedig például a hagyományos kukákat sikerült kiüríteni.

Olvasónk keresett meg minket az egyik mecsekoldali pécsi utcából. Mint mondta, karácsony óta hiába húzzák ki a szelektív hulladékgyűjtő edényt a ház elé, a tartalmát legfeljebb a valamilyen értékes holmiban reménykedők hordják szét valamelyest, kiüríteni az elmúlt bő egy hónapban nem sikerült.

A hölgy érdeklődve hívta fel a Biokom ügyfélszolgálatát, hátha – az utca összes többi lakójával együtt – esetleg lemaradt valamiről, és mindig rossz napon viszi ki a szelektív szemetet.

Ám, mint kiderült, semmi ilyesmi nem történt. A Biokom ügyfélszolgálatáról – a hölgy elmondása szerint kissé kioktató hangnemben – azt közölték vele, hogy a szolgáltatást végzők nem tudnak bejutni a meredek utcába az időjárás miatt.

Ez kicsit furán hangzik éppen attól az önkormányzati cégtől, amely a városi utak síkosságmentesítését végzi. Főleg annak fényében, hogy a sima szemetet viszont újra és újra sikerült elszállítani, sőt, egy közeli oktatási intézmény szelektív konténerét is, és hát az alábbi fotón is inkább a teli kukák vonják magukra a figyelmet, mintsem a leküzdhetetlen hóakadály:

Az sem hatott olvasónkra megnyugtatólag, hogy az ügyintéző szerint már sok panasz érkezett ugyanabból az utcából.

Lapunk a Biokomhoz fordul tájékoztatásért.