A nyilvános paláver után ügyesen elvitte a Dél-Kom a karácsony óta gyűlt szemetet

2019. január 31. 09:13 2019. jan. 31. 09:13

Csoda történt: hirtelen magára talált Dél-Kom, és szerdán elvitte a szelektív hulladékot abból a pécsi utcából, ahol karácsony óta vártak a lakók a kukásra. Mivel azonban hivatalosan nem volt január 30-ra kiírva szelektív szállítás, sok utcabeli nem tette ki a kukát.

Kedden írtuk meg egy olvasónk megkeresése nyomán, hogy egy mecsekoldali utcában karácsony óta halmozódik a szelektív hulladék, azóta ugyanis nem jöttek érte a kukások. A BIOKOM azzal takarózott, hogy a szemétszállítást végző Dél-Kom autói nem tudnak bejutni a meredek utcába az időjárás miatt.

Hogy akkor a sima szemetet hogyan sikerült elszállítani, az rejtély.

Lapunk után az RTL Klub is feldolgozta a témát, nekik a Dél-Kom mondta ugyanazt, mint olvasónknak a BIOKOM:

"a rendkívül meredek utcában az útviszonyok miatt a szelektív gyűjtőjárat munkatársai nem kockáztatták emberek, gépjárművek és épületek biztonságát."

A cég egyébként szerdán sietősen elvitte az egy hónapja halmozódó hulladékot. Igaz, mivel január 30-ra hivatalosan nem volt kiírva szelektív szállítás, csak azokat a kukákat tudták elvinni, melyek kint álltak az utcán. Azok a lakók, akik információ hiányában hoppon maradtak, tovább deponálhatják a tavalyi szemetet.