Közel 900 millióval dobja meg a kormány a PSN Zrt-t

2019. január 31. 11:11 2019. jan. 31. 11:11

Sportcélú működéséhez nyújtandó költségvetési támogatást ad a kormány 890 millió forint értékben a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-nek, méghozzá azonnal. Hogy a pénz mire lesz pontosan fordítva, arról a PSN Zrt. nem akart többet elárulni.

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, mely szerint a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) "sportcélú működéséhez szükséges forrás biztosítása érdekében" a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból átcsoportosít 890 millió forintot.

A határozat szerint - melyet maga Orbán Viktor szignózott - a pénzt azonnali átutalással adja a kormány, viszont a támogatást 2020. június 30-ig fel kell használni (a fel nem használt összeget pedig eddig az időpontig vissza kell fizetni). A pénz felhasználásáról a PSN-nek a kormány felé el kell számolni.

A Pécsi STOP megkereste Szűcs Zsoltot, a PSN vezérigazgató-helyettesét, hogy mégis milyen célokra fordítja a szervezet az államtól kapott támogatást.

Szűcs Zsolt kérdésünkre azt felelte, hogy a kormányhatározatban megjelenteken túl a PSN Zrt. nem kíván semmi mást közölni.

A PSN tavaly december végén kapott a kormánytól 870 millió forintot a pécsi labdarúgó utánpótlás akadémia beruházására - írtuk korábbi cikkünkben.

Frissítés: ezekre jut a támogatásból

Személyi juttatásokra 520 millió, munkaadókat terhelő járulékokra és szociális hozzájárulási adóra 70 millió, dologi kiadásokra 300 millió forint jut a Magyar Közlöny szerint.

Hogy a dologi kiadásokon belül mikre fordítja a PSN a kapott összeget, az a közlönyből és a cégtől sem derült ki.