Európa Fája: vezeti a szavazást a havi-hegyi mandulafa

2019. február 2. 12:03 2019. feb. 2. 12:03

Február elseje lehet voksolni az Európa Fája szavazáson, ahol hazánkat a pécsi havi-hegyi mandulafa képviseli. A megyeszékhely csavart törzsű fája szombaton már az élre ugrott, a szavazás a hónap végéig tart.

A havi-hegyi mandulafa 2018-ban 4779 szavazattal lett Magyarországon az Év Fája, több mint ezer vokssal maga mögé utasítva a második helyezettet. Most kontinensünk fája lehet a 135 éves pécsi fa: február elsején elindult az Európa Fája szavazás, ahol 15 növényre, köztük a pécsi mandulára is voksolni lehet.

Szombat délelőtt a havi-hegyi mandulafa már vezette a szavazást: 11 óra előtt pár perccel már 1664 voksot kapott, mögötte közel 300-zal marad el a jelenleg második fa, az abramstevói tölgy.

A szavazás február 28-ig tart, egyszerre két fára lehet voksolni. Az utolsó héten (február 22. és 28. között) a szavazás titkos, a szavazatok száma ebben az időszakban nem látható.

A havi-hegyi mandulafával a 2018-as sikere után interjút készítettünk, melyet itt olvashatsz:

Exkluzív: interjú Pécs több száz éves celebjével!

A török dúlást is láthatta, száz éve is írtak róla a helyi lapok, idén pedig minden vetélytársát maga mögé utasította. Végre valaki, akinek az Orbán-rezsim csak egy villanásnyi rossz emlék lesz, akármeddig is tartson - interjú a havihegyi mandulafával.