Miniszteri biztos helyett politikai tanácsadó lett a kaposvári színházigazgatóból?

2019. február 3. 14:33 2019. feb. 3. 14:33

Még tavaly nyáron beszélt arról Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, hogy miniszteri biztos lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumában, aztán valahogy ez a kinevezés szép csöndben elsikkadt. Most úgy néz ki, hogy politikai tanácsadó lett a kulturális államtitkár mellett.

Tavaly júniusban nyilatkozott arról dr. Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház jogász-közgazdász végzettségű igazgatója a sonline.hu-nak, hogy miniszteri biztos lett az Emberi Erőforrások Minisztériumánál.

"Kérdésünkre Fülöp Péter megerősítette, hogy miniszteri biztossá nevezte ki Fekete Péter kulturális államtitkár. Ezt nagy kihívásnak, egyben lehetőségnek tartja a kaposvári színház számára. A konkrét feladatait még nem ismeri"

- mondta el a lapnak.

Fülöp Péter eddigi munkásságával a helyi Kapos-T foglalkozott részletesebben.

A Pécsi STOP augusztus elején kereste meg a minisztériumot, mivel a tárca honlapján nyoma sem volt a kinevezésnek. Mondani sem kell, a minisztériumtól az augusztus óta eltelt fél év alatt sem kaptunk semmiféle választ, de a honlapon azóta sem tűnt fel Fülöp Péter miniszteri biztosként.

A hvg.hu február 3-ai cikkében foglalta össze a bűvész végzettségű kulturális államtitkár, Fekete Péter tavalyi kinevezése óta eltelt munkásságát - illetve annak látványos hiányát és a Kásler Miklós EMMI-miniszterrel folytatott harcát.

A cikkben Fülöp Péter is meg lett emlegetve a következőképpen:

"Közben azért küzdött (Fekete Péter államtitkár - a szerk.), hogy egy helyett két helyettes államtitkára legyen, aminek a presztízsszempontokon túl semmi jelentősége nincs. Ráadásul jelöltje, Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója szintén abból a világból jött, ahonnan Fekete, és sokkal több értelme is lenne például a közgyűjteményi szférát ismerő hivatalnokért lobbizni. Ám a miniszterelnök hallani sem akart az újabb helyettes államtitkárról, ezért Fekete miniszteri biztossá akarta kineveztetni a barátját, amiről ő a sajtónak is beszélt. A kormányon ez sem ment át, hát politikai főtanácsadóként vette maga mellé Fülöpöt."

A minisztérium honlapján természetesen a politikai tanácsadói posztnak sincs nyoma.

A Pécsi STOP ezért ismét megkeresi az Emberi Erőforrások minisztériumát, hogy egyrészt mi a négylevelű lóhere van a hat hónappal ezelőtt feltett kérdéseinkre várt válasszal, és hogy ki és mikor, no és mennyiért nevezte ki Fülöp Pétert politikai tanácsadónak.

Egyébiránt egy rövid keresés szerint a politikai tanácsadó titulus tavaly novemberben tűnt fel Fülöp neve mellett, a Lokál itt számolt be egy eseményről, amelyen Fülöp Péter Fekete Péter képviseletében járt el. A beol.hu és a behir.hu pedig két cikkben, ugyancsak november derekán jegyezte Fülöpöt politikai tanácsadóként ugyanazon esemény kapcsán. És a gyoriszalon.hu is hasonló titulussal emlegette Fülöpöt, ugyancsak november derekán.

Ha a minisztérium kegyeskedik válaszolni a fél évvel ezelőtti és a mostani kérdéseinkre, újra jelentkezünk.