Lerajzolják, mi a baj a rendszerrel, hogy Orbánék is megértsék

2019. február 5. 09:24 2019. feb. 5. 09:24

Teljesen friss kezdeményezés a Nők Ellenállási Mozgalma, de a maroknyi pécsi anya máris rendhagyó évértékelőre készül vasárnap a Széchenyi téren.

Mint ismert, vasárnap délután kettőtől egy kicsit másfajta évértékelőt tartanak Pécsett.

Az esemény főszervezője Varga Orsolya. Mint mondta: a Nők Ellenállási Mozgalma friss civil kezdeményezés, talán ha másfél hónapos megvan. Magáról annyit mondott, két gyermekét egyedül nevelő devizahitel-károsult édesanya. Sok erős pécsi nő veszi körül, és, mint mondta, a történelem során határozottan fellépő édesanyák már hoztak érdekes fordulatokat.

A vasárnapi akció azonban korántsem csak nőknek szól, több ellenzéki párt és szakszervezet is támogatja őket – a demonstráció a nemrég zajlott félpályás útlezárások folytatása.

Orsolya elmondta: beszédek nem lesznek, ellenben bárki az aszfaltra írhatja-rajzolhatja krétával a véleményét az ország és Pécs vezetéséről. Akinek ez nem fekszik, egy dobozba is bedobhatja, hogy mit gondol Orbán rendszeréről, ezeket az üzeneteket ugyanúgy felolvassák majd a helyszínen, mint a különböző netes fórumokon érkezetteket.

A vasárnap délután kettőkor a város főterén kezdődő eseményre már csak azért is érdemes eljönni, mert itt derül ki, mikor és hol lesz a következő pécsi tiltakozó akció.