Pávának megküldték a nyilvános selyemzsinórt?

2019. február 6. 15:27 2019. feb. 6. 15:27

Pécsen járt szerdán Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, aki úgy körbenyalta verbálisan Vári Attilát, a Fidesz nem hivatalos polgármester-jelöltjét, mint maci a mézesbödönt. Páva Zsolt polgármester még az MTI híréből is kimaradt.

Nagyon úgy tűnik, hogy Pécsen is beindította az önkormányzati választásra a kampányát a Fidesz, bár ezt némileg burkoltan (értsd: a sajtó nem kormányoldali része, köztük a Pécsi STOP, nem kapott meghívót a rendezvényre) tette.

Szerdán ugyanis a megyeszékhelyen járt Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, aki a mindennapos testnevelésről és egyéb, a kormánynak fontos dolgokról beszélt.

Arról is beszámolt, hogy a nemrég a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-nek kiutalt 890 millió forintnyi támogatást a pécsiek

[size="22"]"egyértelműen Vári Attilának köszönhetik."[/size]

Merthogy "Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott sikeres és eredményes tárgyalása során azt kérte, hogy a pécsi sport és sportélet kapjon még nagyobb figyelmet, elismerést és anyagi támogatást."

Általában kormánypolitikus akkor szokott ilyen verbálisan fellatív kijelentéseket tenni, mikor kampány van, és a saját akoljába tartozó bármilyen jelöltet kell feldicsérnie, mint értékes portékát a választópolgárok előtt.

Mivel idén önkormányzati választás lesz ősszel, nagyon úgy tűnik, hogy a városban hallható hírek megerősítést nyertek, a Fidesz Vári Attilát, a PSN Zrt. vezetőjét, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét indíthatja a polgármesteri székért.

Ezt már csak az is megerősíti, hogy az MTI hírében egyszer sem lett megemlítve Páva Zsolt, Pécs jelenlegi polgármestere.

A cikk végén még álljon itt, hogy eme bülbülszavú kedveskedésre mit is válaszolt Vári az MTI híradása szerint:

"Vári Attila a támogatást megköszönve arról beszélt, hogy a PSN Zrt. olyan biztonságot kapott 2019-re, amivel méltóan tudják idei feladataikat ellátni.

A PSN Zrt. 2010 óta működő komplex sportirányítási rendszerét ismertetve felidézte, hogy a baranyai megyeszékhely 14 sportlétesítményét, illetve az ország egyik legnagyobb és legeredményesebb sportiskoláját üzemeltetik. Létesítményeikben évente 400-450 ezer főt fogadnak, tanévenként pedig 110-120 iskolában a baranyai sportot is felügyelik, 14 ezer diáknak biztosítva sportolási lehetőséget.

Vári Attila újságírói kérdésre válaszolva közölte: a 890 millió forintos támogatásból 590 milliót bérekre és járulékokra, 300 millió forintot pedig létesítményüzemeltetésre fordítanak."