Szeptember óta politikai főtanácsadó a kaposvári színházigazgató

2019. február 6. 16:34 2019. feb. 6. 16:34

Nyár elején röppentek fel a hírek arról, hogy Fülöp Péter, a kaposvári színház vezetője miniszteri biztos lett. Augusztusban rákérdeztünk erre az illetékes minisztériumnál, akik fél évig bőszen hallgattak. Aztán kiderült, hogy Fülöp szeptember óta politikai főtanácsadó a kulturális államtitkár mellett.

Mint ismert, tavaly június közepén szellőztette meg a sonline.hu, hogy a kaposvári Csiky Gergely Színház élére újfent kinevezett dr. Fülöp Péter jogász-közgazdász miniszteri biztosi posztot is kapott a kormánytól.

Fülöp a kinevezést megerősítette, de részleteket akkor nem közölt a lappal a feladatáról.

A Pécsi STOP augusztus elején kereste meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy mi a helyzet a kinevezéssel, merthogy a kormány honlapján semmi nyoma nem volt ennek.

A minisztérium hallgatott, fél év alatt sem sikerült válaszolni a feltett kérdéseinkre, hiába kerestük a sajtóosztályt többször is az ősz folyamán.

A napokban a hvg.hu szellőztette meg, hogy Fülöp már politikai főtanácsadó Fekete Péter kulturális államtitkár mellett.

Rákérdeztünk tehát ismét az EMMI-nél, hogy mióta áll fenn ez a helyzet Fülöp Péterrel, ki nevezte ki, és mindez mennyibe is kerül.

A minisztérium ennyit válaszolt:

"Dr. Fülöp Péter 2018.09.01. óta politikai főtanácsadóként segíti Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár munkáját."

Az, hogy mennyit keres közpénzből, és ki nevezte ki, az úgy tűnik, nem érte el a minisztérium ingerküszöbét - választ erre ugyanis nem kaptunk.