Fizetős parkolót a fizetős parkoló mellé

2019. február 12. 10:32 2019. feb. 12. 10:32

Amikor a szocialista képviselő javasolta, lehurrogták, aztán pompás terv lett, hogy a város visszaszerezze az Altan-telket. Az élelmesebbek itt ingyen parkolhattak, de ennek csütörtökön véget vet a közgyűlés.

Csütörtökön tárgyalja a pécsi közgyűlés azt az előterjesztést, amelynek értelmében ideiglenesen fizetős parkoló lehet a Centrum parkoló és az Ifjúsági Ház közötti terület.

A szóban forgó telek tavaly júliusban került a város tulajdonába. Amikor ugyanezt egy évvel korábban Gulyás Emil szocialista képviselő javasolta, keményen lehurrogta a jobboldal. Mondván, a területet a szocik adták el, ő most hallgasson inkább.

Aztán, mivel tényleg tarthatatlan volt már a rusnya gödör képe a város szívében, Pécs csak megvette az ingatlant. Erre szükség is lesz később az IH és a Centrum parkoló fejlesztésekor. Ám az istenadta nép már egy ideje használatba vette a területet, hamar kiderült, hogy míg pár méterrel arrébb kőkemény pécsi díjszabás ellenében lehet parkolni, itt ingyen is megteheti az egyszeri autós.

Ennek azonban csütörtökön vége szakad, a jobboldali többség minden bizonnyal megszavazza az előterjesztést, amely szerint innentől a Biokom már itt is parkolási díjat szedhet, ami Pécsen elég húzós összeg. Arról, hogy egy nagyobb eső után milyen szolgáltatás jár a Centrum parkolóban óránként 400 forintért, az egyik kritikus pécsi Facebook-oldal, az EZisPÉCS készített fotókat: