Ilyen még nem volt Pécsen - vacsora közben lesz meg a gyilkos

2019. február 13. 15:57 2019. feb. 13. 15:57

Egy új szórakozási formának hódolhatnak a rejtélyek kedvelői Pécsett a Corso Étterem és Kávébárban, amely a Corso Hotel Pécs**** földszintjén található. Az étterem a bajai székhelyű Rejtvények Nyomában csapatával együtt izgalmas nyomozós vacsorákat szervez, ahol esténként egy gyilkost kell felkutatnia a társaságnak.

Egy nyomozós vacsora egyszerre foglal magában egy izgalmas játékot és egy ízletes menüsort, így nyújtva maximális szórakozást a résztvevőknek. Ezek a típusú játékok a jövő trendjei, a gasztronómiai élményen túl a játékosok egy örök élménnyel is gazdagodnak.

A játék résztvevői kizökkenve kicsit a hétköznapok mókuskerekéből egy-egy ”szerepbe” bújva nyomoznak a vacsora során. A karakterek jelleme egymáshoz hangoltan került összeállításra, de nem kell semmiféle színészi képzettség hozzá, hiszen úgy lesz igazán izgalmas az este, ha minden játékos a saját temperamentumát adja hozzá a játékhoz. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát.

Egy este során 10-14 fő játszik. A nyílt időpontok során több kisebb társaság alkotja a vacsoravendégek körét, így akár két fővel is bátran lehet jelentkezni. A jó hangulatú esték végén, köttetek itt már üzleti kapcsolatok, fonódtak össze barátságok, akik a legközelebbi estére már együtt jelentkeztek. Ez a játék ideális baráti társaságok, családi események vagy kisebb céges társaságok számára is, amikor idegenek nélkül, csak ők játszanak.

Jelenleg két történet közül választhatnak az érdeklődők. A Rejtély a bécsi kastélyban c. játék során egy látszólag feddhetetlen grófi társaság tagjairól derülnek ki sötét titkok, amik elvezetnek a gyilkos személyéhez, míg a Maffiaest c. játékban két maffiacsalád csap össze, hogy felossza Palermo városának körzeteit és az illegális tevékenységeket, míg maguk között keresik az egyik maffiavezér gyilkosát.

A hangulatot tovább fokozza, ha a szereplők beöltöznek az adott kor divatának megfelelően vagy egyéb a kor stílusához igazodó kiegészítőket viselnek.

Az étterem külön figyelmet fordít az esetleges ételallergiásokra, ilyen jellegű igényt előre kell jelezni.

A nyílt időpontokat érdemes az étterem vagy a szervező csapat közösségi oldalán nyomon követni az Események fül alatt. Privát időpont foglalása az étteremben lehetséges.