A Hargitai János vezette mentelmi bizottság újraértelmezte az "utolsó pillanatban" fogalmát

2019. február 12. 14:29 2019. feb. 12. 14:29

Hétfő este sikerült üzenni Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek, hogy kedd kora délután tárgyalja a Hargitai János vezette mentelmi bizottság az MTVA-székháznál decemberben történteket.

Hadházy a Facebookon számolt be a fejleményekről, közzétéve a levelet is, melyet az egykori tanácselnök szignózott.

"csak tegnap este fél hétkor küldenek egy mailt, hogy ma fél kettőkor tárgyalnák az MTVA-ban történteket a mentelmi bizottságban. Ha csak egy nappal korábban szólnak, talán ott tudnék lenni."

- írta Hadházy, hosszas választ fogalmazva meg Hargitainak, melyet a bizottságba is beküldött.

"Alulírott független országgyűlési képviselők ezúton tájékoztatjuk, hogy mentelmi ügyünk 2019. február 12-i tárgyalásán nem tudunk jelen lenni. Az alig 21 órával az ülést megelőzően – Hadházy Ákos számára ráadásul kizárólag e-mail útján – megküldött értesítés, illetve a többszöri sikertelen próbálkozás az ügy – személyes jelenlétünk mellett zajló – megtárgyalásának elnapolására halaszthatatlan hivatalos program, illetve külföldi tartózkodás okán nem teszi lehetővé az ülésen való részvételünket, egyúttal súlyosan aggályos a mentelmijog-sértés elbírálásának komolyságát illetően."

Az LMP-ből kivált politikus emellett fenntartja, hogy 2018. december 17-én a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) székházában – példátlan módon – megsértették a mentelmi jogukat, és nem követtek el bűncselekményt.