Háromnapos fejtágítást tart Orbán a kormánypárti képviselőknek

2019. február 13. 10:53 2019. feb. 13. 10:53

Háromnapos, kihelyezett kormánypárti frakcióülés kezdődik szerdán Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP-s politikusok komoly rendszerfrissítés után fordulnak rá a jövő hétfőn kezdődő tavaszi parlamenti ülésszakra.

A február 13-15. között zajló fejtágításról az újraindult/Magyar Időkből kikerekített, ismét fideszes Magyar Nemzet számolt be. A lap szerint téma lesz a májusi EP-választás, a kormány családügyi tervei, valamint természetesen a migráció.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének nyilatkozata szerint a kormánypárt(ok, ha a statisztikai hibahatár-jellegű KDNP-t is számítjuk) számítanak az ellenzék akcióira a parlamenti ülésteremben a február 18-án kezdődő, tavaszi ülésszak során is, ők azonban nem ülnek fel a provokációnak.

Kocsi hozzátette: a kormánypártok arra számítanak, hogy egyre erőszakosabb és trágárabb lesz az ellenzék hangneme. Kocsis Máté arra is figyelmeztetett, hogy az elkövetkező hónapokban az eddiginél is több hamis hír jelenhet meg a kormányellenes médiában.

A frakcióvezető megszakértette a médiát is, pontosabban annak Orbán szerint túlsúlyban lévő, baloldali részét (két szót ezzel kapcsolatban: KESMA és szolgamédia, izé, közmédia - szerk.). Kocsis szerint kényszerhelyzetben vannak a baloldali és liberális újságírók, alkalmas ellenzéki politikusok hiányában szemmel láthatóan nekik kell elvégezni a politikai munkát.