Megszűnt a látogatási tilalom a Pécsi Klinikai Központban

2019. február 14. 16:03 2019. feb. 14. 16:03

Az influenzaszerű megbetegedések jelentős csökkenése miatt csütörtökön feloldották a látogatási tilalmat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának fekvőbeteg osztályain

Minderről a PTE tájékoztatta az MTI-t, hozzátéve, a korlátozás január 24-től volt érvényben a pécsi klinikán. A tiltás ugyanakkor még látható az ÁNTSZ oldalán, de vélhetően csak azért, mert még nem frissítették az ottani infókat.

A népegészségügyi tisztiorvosi szolgálat helyzetjelentése szerint az alábbi helyeken él még látogatási tilalom a megyében:

  • Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ - január 17., részleges látogatási tilalom (Krónikus Belgyógyászati Osztály, Pulmonológiai Rehabilitációs osztály)
  • Betegápoló Irgalmasrend - Pécsi Irgalmasrendi Kórház - január 23., teljes látogatási tilalom
  • Mohácsi Kórház - január 24., teljes látogatási tilalom
  • Siklósi Kórház - január 25., teljes látogatási tilalom
  • Szigetvári Kórház - január 28., teljes látogatási tilalom
  • Visszavett az arcából az influenza

    Az ÁNTSZ február 14-i tájékoztatása nyomán korábban azt írtuk, hogy négy hétig tartó emelkedés után végre országos csökkenés volt megfigyelhető influenzaszerű megbetegedések tekintetében. Baranyában és Tolnában is visszaesett a panaszosok száma, Somogyban viszont növekedést mértek.

    A részleteket itt találod:

    Boldogság: megbicsaklott az influenzajárvány

    Négy hétig tartó emelkedés után végre országos csökkenés volt megfigyelhető influenzaszerű megbetegedések tekintetében. Baranyában és Tolnában is visszaesett a panaszosok száma, Somogyban viszont növekedést mértek. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok 2019. február 4-10. között 12%-kal kevesebb beteget regisztráltak, mint az előző héten - írja február 13-i összesítésében az ÁNTSZ.