Tudod, ki a felelős a pécsi tüntetéseken elsötétedő lámpákért?

2019. február 18. 13:38 2019. feb. 18. 13:38

Nem? Akkor megmondjuk: hát a véletlen! Nem hiszed? Mi se nagyon.

Régóta éri már kritika a pécsi Elios-lámpákat. Ám a gyéren megvilágított útszakaszoknál és járdáknál is tud sötétebb lenni. Jellemzően akkor, amikor az országot éppen rabszolgatörvénybe fojtó Orbán-kormány elleni tiltakozásokra gyűlik a nép Pécs utcáin.

Sötétségben kezdődött két utcai megmozdulás is, amely a Barbakán térről indult. Ezek után már több volt, mint gyanús, hogy a januári félpályás útlezárások egyik helyszínén két egymást követő napon is egyszerűen elsötétültek az útszéli lámpák . A második napon már a helyszínt biztosító rendőrök is szóltak a központnak, mert balesetveszélyesnek ítélték a szituációt.

A pécsi közgyűlés szocialista képviselője, Gulyás Emil január 24-én napirend előtti felszólalásában azt kérte Pécs polgármesterétől, hogy vizsgálja ki ezeket a meglehetősen furcsa eseteket.

Ez meg is történt. Az Esze Tamás utcai malőr (a Barbakán tér utcai tüntetéseken sötét alfele – a szerk.) esetében kiderült, hogy a hálózat kábelhibája 2018 áprilisában jelentkezett először. Ezt előbb „olvadó betét cserével”, majd „a kábel épen maradt fázisára való átterheléssel” ideiglenesen sikerült javítani. Aztán teltek-múltak a hónapok, és tavaly november 15-én már tényleg szükségessé vált a kábelcsere. December 3-án KIMÉRTÉK a hibás kábelszakaszt, január 16-17-én pedig hipp-hopp, KI IS CSERÉLTÉK. Nem várták ám meg 2019 áprilisát, pedig megtehették volna.

Az Aradi Vértanúk útján is támadt némi sötétség, éppen a január 4-i, igen nagy tömeget megmozgató tüntetésen, de ezt már másnap kijavította az E.ON.

Ami az autós útlezárást illeti, az meg már misztikus thrillerbe illő eset. A Zsolnay úton a hangfrekvenciás körvezérlő időzítője állítódott el az évek alatt, ahogy a polgármesternek adott válaszból kiderül, „több perccel”. A helyszínen lévő tüntetők szerint mintegy fél órát álltak a sötétben.

Tehát, hogy röviden összefoglaljuk, a rejtélyes módon éppen kormányellenes demonstrálók feje felett elsötétülő köztéri lámpák egyetlen felelőse Véletlen kartárs, egy személyben.