Adjad a millióidat Orbánnak, most!

2019. február 21. 16:10 2019. feb. 21. 16:10

A játék neve ma már nem „Legyen Ön is Milliomos!”, hanem „Hogyan lettél milliomos, és miért nem adtad még mindet a miniszterelnök családjának?” Klassz játék lesz, majd meglátod.

Tegyünk sorba néhány nagyon nyugtalanító dolgot.

Európa legeslegszánalmasabb miniszterelnöke decemberben kibökte: megint tarhálni fog a magyaroktól. Nincs pénz, nincs elég pénz repcsikre, ja nem, kastélyokra, ja nem, hatalmas földekre, ja nem, pereputty sajátlábraállítására, ja nem,

a Soros elleni harcra, na arra nincs elég pénz.

Ezért pénzt kér. Orbán, aki formáját tekintve inkább egy gyűrött nadrágú kis gombócka, működési mechanizmusa alapján viszont összeépítve Pénztárossal inkább egy mágikus henger, csak nem a kabátról szed össze minden szöszt, hanem végigsöpör-pörög az országon, és a ragacsos felületére rátapad minden pénz, vagyon és gazdagság, uniós és hazai, ami meg mégis lepotyog, azért lehajolnak a többiek.

Majd kiderül, hogy valami irdatlanul gazdag a magyar, a Hír TV/Magyar Nemzet csodaszarvaspár szerint annyira, hogy „A lakosság nem tud mit kezdeni a felhalmozódó vagyonnal”.

A magyar, amelyik nagyvonalúan meghívta Orbán Viktorral közös vejét arra a 13 milliárdra, ami akár uniós fejlesztés is lehetett volna, de csak Elios-botrány lett. A magyar, amelyik kilopott szeme helyett simára kapart szemgödrével pislog csak, hogy milyen átok sújtja a Kárpát-medencét már megint, még mindig gazdag. Annyira, hogy nem tud vele mit kezdeni.

Két eset van, egyik sem vidám.

A mágikus henger újra végigsöpört az országon, kimentek a levelet, hogy pénz kell a háborúra, és busásan érkeztek a milliók, ment az adakozás, nehogy elvigye a széphazát a sorosnyomor. Innen tudja, hogy még mindig sok a pénze a magyarnak.

A másik, hogy hiába kérte olyan nagyon szépen, valahogy akadozik az adakozás. Akkor pedig nagyon szégyellheti magát mindenki, hiszen az elemző is megmondta: akkora a vagyon, hogy a családok nem tudnak mit kezdeni vele. Akkor meg? Megvárod, amíg kifordul a cihából, miközben a migránsok erőszakolnak a saját ágyadban?

Egészen biztos vagyok abban, hogy Magyarország kiemelkedően kreatív kormánya megtalálja a módját annak, hogy hasznosítsa a családi vagyont. Megtette a magánnyugdíjakkal, a trafikokkal, az uniós pénzekkel, nem fog zavarba jönni most se.

Csóválhatod a fejed, de ezek eddig soha semmit nem mondtak csak úgy, véletlenül.