Meg akarták büntetni, elsodort egy közterest egy férfi a pécsi belvárosban

2019. február 21. 12:48 2019. feb. 21. 12:48

Intézkedni szerettek volna a közterület-felügyelők egy férfival szemben szerdán a Jókai utcában, melynek az lett vége, hogy az érintett autójával elsodorta egyiküket.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. február 20-án 13 óra 45 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a Jókai utcában egy gépjárművezető az autójával elsodort egy közterület-felügyelőt.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a közterület felügyelők egy 38 éves helyi férfival szemben akartak intézkedni, azonban a férfi a felszólításnak nem tett eleget, beszállt a gépkocsijába, és elindult. A közterület-felügyelők ekkor a férfit megpróbálták feltartóztatni, azonban a felszólításnak továbbra sem tett eleget, továbbhajtott, és autójával egyikőjüket elsodorta. Az eset során a közterület-felügyelő könnyebben megsérült.

A rendőrök a férfit előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként. Ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.