93 éves nénit akart késsel kifosztani otthonában a rabló - civilek kapták el

2019. február 23. 14:44 2019. feb. 23. 14:44

Zamárdiban tört be egy 93 éves néni otthonába egy 22 éves férfi, majd késsel próbálta kikényszeríteni az idős hölgy értékeit. Ez nem jött össze, ráadásul menekülés közben civilek kapták el a rablót, akit átadtak a kiérkező rendőröknek, akik őrizetbe is vették a férfit.

A 22 éves balatonszabadi E. Dávid 2019. február 22-én 10 óra körül ablakbefeszítés módszerével behatolt egy zamárdi családi házba, majd egy késsel megfenyegette és a pénzének átadására szólította fel az ott tartózkodó asszonyt, aki ekkor segítségért kiabált - olvasható a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

"A férfi ezt követően megragadta a 93 éves sértettet és megbróbálta felrángatni magával az emeleti szobába, hogy mutassa meg, hol vannak az értékei, de mivel nem sikerült, üres kézzel elmenekült a helyszínről.

A feltételezett elkövetőt pár perccel később a helyszíntől nem messze civilek tartóztatták fel, majd átadták a kiérkező rendőröknek, akik előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

E. Dávidot a nyomozók felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására" - olvasható a közleményben.