A pécsi parkolási helyzetről tart fórumot Mellár mozgalma

2019. február 26. 06:55 2019. feb. 26. 06:55

Parkolni, de hogyan - erről tart fórumot február utolsó napján este a Mindenki Pécsért Mozgalom Helyi Ügyek Parlamentje. Lesz mit megvitatni.

A pécsi parkolási helyzetről tart fórumot a Mellár Tamás országgyűlési képviselő által életre hívott Mindenki Pécsért Mozgalom február 28-án, csütörtökön este a Delta étteremben (Indóház tér 4., a posta épülete mellett).

A Helyi Ügyek Parlamentjének következő fórumának leírása szerint

"Pécsett jelentősen megemelkedett a parkolási díj. Mindeközben a parkolók állapota nem megfelelő. Nincsenek ingyenes P+P parkolók, ahol a városba tartók letehetnék az autóikat, és innen gyalogolnának vagy átszállnának a városközpontba tartó tömegközlekedési eszközökre."

A parkolási helyzetről a Facebook-esemény szerint Tistyán László szociológus (Fact Intézet), Pálfi István pécsi nyugdíjas és a BIOKOM közösségi parkolási ügyekért felelős munkatársa fog beszélgetni, a moderátor pedig Ágoston Andrea lesz.

A pécsi parkolási helyzettel lapunk is több cikkben foglalkozott: tavaly augusztusban már egyszer megemelték a parkolójegyek árát, a legatyásodott városban ugyanis minden guruló forintra szükség van. (Ezzel párhuzamosan drágult 500 forintra a buszvezetőnél váltható vonaljegy is.)

Idén januárban újabb változás történt, ugyanis megszűnt a régi III. körzet, és összevonták azt a másodikkal. Ez azt eredményezte, hogy aki a régi III. körzetben lakott, annak dupla annyiba került hirtelen a parkolás.

Ugyancsak januári változás, hogy új parkolóautomatákat üzemelt be a város a régiek helyett 300 millió forintért. Az új automaták ügyesek, okosak, érintőképernyősek, bankkártyával is lehet fizetni rajtuk - csak sajnos visszaadni nem tudnak. Ráadásul még a rendszámot is meg kell adni egy parkolójegyhez.

Az meg már csak hab a tortán, hogy a Centrum parkolónál újabb területet vontak be a fizetős rendszerbe.