ELKÉPESZTŐ veszélyes hely lett Pécs!

2019. február 25. 15:42 2019. feb. 25. 15:42

Neked is jogod van tudni, hogy micsoda sötét árnyak vetülnek napsütötte városodra! Meg azt is, hogy micsoda éktelen mennyiségű Soros-Juncker plakáttal szórták tele Pécset. Aki még most sem retteg, az vagy hülye, vagy máig harcoló viking, aki migránsütő ismétlő baltával a párnája alatt alszik.

Vége a sötétben tapogatózásnak, az EP-választásügyi ódai homálynak: Pécsett is megjelentek a kormány propagandaplakátjai.

A megjelentek viszonylag enyhe kifejezés arra, hogysem inkább ellepték: elég egy kis gurigázás a 6-os úton, vagy valamely városból kivezető szakaszon, vagy nagyjából bárhol a városban, és bődületes mennyiségben jönnek szembe a Soros-Juncker tervet népszerűsítő kisebb-nagyobb látványosságok.

Óriásplakátból kicsivel 40 (!) fölött abbahagytuk a számolást, és nem kellett az egész várost körbeautózni hozzá, de jutott belőle majdnem mindenhova. Itt kell megjegyeznünk, hogy Gyárvárosról mintha letettek volna a kormányerők, vagy alulmaradtak az itt igen erős autókereskedő-lobbival szemben.

Ha majd a csilivili szalonokat és méregdrága kocsikat elfoglalják a migránsokk, mert az itt élőket nem figyelmeztették eléggé határozottan a veszélyre, akkor meg majd megy a sírás-rívás meg a fogaknak csikorgatása. Mi szóltunk. Ugyanitt szólunk arról is, hogy azt meg egyenesen kegyeletsértőnek tartjuk, hogy a temető környékén szintén nincs elég veszélyjelző óriásplakát.

Persze teljesen egyetlen városrész sincs magára hagyva, a kisebb Citylight plakátokat és a Brüsszel-tervesített buszmegállókat el sem kezdtük összeszámolni, mert ahhoz túlságosan humán beállítottságúak vagyunk, és annyi van belőlük, mint a nyúlvégtermék. Ám nyugodt szívvel mondhatjuk: száz métert is nehéz megtenni úgy, hogy az ember ne szembesülne vele, hogy mitől is kell félni.

Ami persze az óriásplakátoknál hazugság, mert ki az a fürgeszemű autós, aki menet közben az apróbetűs részt is el tudja olvasni anélkül, hogy balesetet okozna? Naugye!

Ezzel kapcsolatban is van viszont egy jó hírünk: a pécsi önkormányzat propagandalapjának legfrissebb számában, amelyet ingyen bedobnak minden pécsi háztartásba, egy teljesen oldalon olvasható, hogy mitől is kell rettegnünk egészen pontosan.