Ismét levelet küld mindenkinek Orbán Viktor

2019. február 26. 13:24 2019. feb. 26. 13:24

Sajtótájékoztatót tartott Kovács Zoltán államtitkár a magyar plakátkampányra adott brüsszeli válasz miatt, és legott megnyugtatott mindenkit, hogy hamarosan újra Orbán Viktor levelét viszi majd a posta.

Brüsszel gyakorlatilag beismerő vallomást tett - így kommentálta a migrációról szóló kormányzati kampányra adott európai bizottsági reagálást a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten - írja az MTI.

Kovács azért gépészkedett ennyire, mert az Európai Bizottság nem hagyta szó nélkül a legújabb kormányzati plakátkampányt, és ellenlépésként a valósággal ellenpontozta azt (ide kattintva láthatod mindezt).

De ezzel az olcsó trükkel nem lehetett kibújni a magyar kormányzati kommunikáció szorításából. Kovács Zoltán úgy értelmezte mindezt, hogy

Brüsszel az állásfoglalásában beismerte, hogy a kormány által bemutatott elképzelések léteznek, és beismerte, hogy ezek a tervek növelnék a bevándorlást Európába, ezért a kabinet szerint veszélyesek.

Közölte: a kabinet elszánt, hogy minden magyart tájékoztasson arról, mire készül Brüsszel. Ezért Orbán Viktor miniszterelnök levelet küld minden választópolgárnak.

Meghekkelték a kormányzati plakátkampányt

A legújabb uszító hadjáratra válaszul a Momentum több nagyvárosban, köztük Pécsett is elkezdte kijavítani a kormányzati plakátokat, valamint a civilek is akcióztak. Keddre virradóan néhány óriásplakátot is elért valakiknek a keze:

Ajaj, valaki nagyon rondán elbánt pár pécsi Soros-plakáttal

Előbb civil aktivisták és a Momentum tagjai javították fel a Pécset ellepő sorosjunckerező kormányplakátokat, aztán hétfőn este valakik ugyancsak csúfot tettek néhányukkal. Amint azt megírtuk, elképesztő mennyiségű kormánypropaganda-plakát lepte el Pécset (https://www.pecsistop.hu/tartalom/cikk/498700_elkepeszto_veszelyes_hely_lett_pecs).

Óriásplakátból pedig van bőven: tegnap egy laza pécsi autózás során 40-ig számoltuk őket, utána pedig csak felkiáltottunk párnál, hogy "jé, itt is van egy".