Óriási összefogás segített Jánoson, a pécsi hajléktalanon

2019. február 27. 14:48 2019. feb. 27. 14:48

Óriási összefogás segített Jánoson, aki hajléktalanként élt a megyeszékhelyen, de apró, uránvárosi kunyhóját is elveszítette: lerombolták azt a közteresek. A jószándék azonban fedelet adott a feje fölé, most pedig közmunkásként söpri a pécsi utcákat.

János történetét az Abcúg írta meg. A cikk szerint a férfinak tavaly augusztusban vitték el a közteresek a kunyhóját, hajléktalanszállóra viszont az ottani kellemetlen tapasztalatok miatt sem előtte, sem utána nem akart menni. Előtte egy garázst bérelt alkalmi munkából keresett pénzéből, de másfél év után nem tudta finanszírozni.

Szerencsére még korábban megismerkedett egy 21 éves polgárőrrel, Balázzsal, aki anno főnöke kérése nyomán szokott ránézni a férfira, hogy minden rendben van-e vele.

Balázs a Facebookon kért segítséget, az emberek pedig segítettek. Egy férfi felajánlotta a szőlőhegyi házát, ahol Jánosnak csak a villanyt kell fizetnie, a fűtéshez gázpalackot kap, vizet pedig kannában hordanak neki.

A segítség itt még nem fulladt ki. Balázs munkát is segített találni Jánosnak, aki most második hete utcaseprőként dolgozik Pécsett. Közmunkás, 55 ezer forintot kap havonta. Az Abcúgnak azt mondta, nem tudja, mit is kezd majd a pénzzel, ha megkapja, hiszen rég nem volt ekkora összeg a kezében.

A teljes cikket itt olvashatod:

Összefogott Pécs egy hajléktalan férfiért - Abcug.hu

Hihetetlen összefogással mentettek meg egy pécsi férfit az utcán éléstől. Bár a hajléktalan férfi viskóját a közteresek lerombolták, a helyiek segítségével hozzájutott egy pici házikóhoz, amihez még tűzifát is kapott, mostanra pedig már munkát is találtak Jánosnak.