Elszorul a szíved attól, ahogy kinéz ez a pécsi gyerekklinikai osztály

2019. február 28. 11:22 2019. feb. 28. 11:22

Bicskanyitogató fotókat osztottak meg a Facebookon a pécsi gyermekklinika légúti osztályáról. Főleg mert közben az orvosok és az ápolók a szívüket-lelküket kidolgozzák a betegekért.

Tudjuk és naponta látjuk, hogy van rosszabb, de ettől még rendkívül elkeserítő fotókat osztottak meg a pécsi gyermekklinika Nyár utcai egységéből, azon belül is a légúti osztályról:

Az éjjeli szekrénykéket és a rácsos ágyakat, amik talán még az első szovjet csapatokat is látták átvonulni az országon, a képek alapján a rozsda eszi, a szülőknek fenntartott ágy szivacsát egy pozdorjalap tartja amíg tartja, kopás, mállás mindenütt.

Ami több dolog miatt is különösen fájó. Egyrészt Baranya amúgy nemigen állítható be a fotósorozatoknak abba a horrorisztikus sorába, amelyek nap mint nap tragikus állapotú egészségügyi intézményekről készülnek. Másrészt, ha pozdorján is, de mégis csak ágyban lehetnek itt a szülők a gyermekeik mellett, ami például a budapesti Heim Pál Kórházról nem feltétlenül mondható el, akkor sem, ha ebből a célból felajánlottak nekik ágyakat.

Amitől viszont igazán szomorúak lesznek a fenti képsorok: csak igen kevesen vitatják az intézményben dolgozók kvalitásait és elhivatottságát vagy azt, hogy átlagon felüli szeretettel veszik körül a kis betegeket. Ezek az állapotok meg már csak rájuk nézve is méltatlanok.