Megőrülsz, akkora fejlemény van a 2016-ban a 6-osra omlott löszfal ügyében

2019. március 2. 14:36 2019. márc. 2. 14:36

Több mint két éve fáradt meg a löszfal Paks és Dunakömlőd között, némi forgalmi akadályt képezve ezzel az ott futó 6-os főúton. 2019 naptári tavasza azonban ÓRIÁSI változást hozott.

A 2016 decemberében történt löszfalomlás történetét egyfajta szappanoperaként követtük eddig. Idestova már több mint két éve történt az eset. Na, ennyi idő alatt annyi történt, hogy

  • az omlás után a katasztrófavédelem és az utat kezelő Magyar Közút eltakarította a löszfal maradványait,
  • a további omlásveszély miatt a helyszínen félpályás útzárt és jelzőlámpás forgalomirányítást rendeltek el.
  • Azóta száguldottak a hónapok, 2017, 2018, majd 2019 lett, az idei év március elseje pedig óriási változást hozott löszfalsaga-téren:

    Feloldották a félpályás útzárat, és megszűnt a jelzőlámpás forgalomirányítás a több, mint két évvel ezelőtt történt löszfalomlás környezetében, a 6-os számú főút paksi szakaszán.

    Ezt a breakinget a TelePaks közölte pénteken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának tájékoztatása nyomán. Cikkük szerint az új nyomvonalban a védmű magasságát hálóval növelik. Az új védőfal elhelyezését követően az eddigi forgalomkorlátozás is módosult, a betonfalelemek áthelyezésével a 6-os számú főúton – megfelelő forgalomkorlátozások bevezetésével – mindkét sáv használhatóvá vált a forgalom előtt.

    Ezt nevezik sebességnek. Ja, ezzel csak a forgalom lett zökkenőmentesebb, a helyreállítási munkálatok a legutóbbi információk szerint majd 2019 közepére fejeződhetnek be.