Lopott 20 liter bort, majd felgyújtotta a pincét

2019. március 4. 11:12 2019. márc. 4. 11:12

Diszkréten próbálta eltüntetni a nyomait egy tolvaj a hétvégén Villányban: miután megszlopálta a bort, felgyújtotta a présházat.

Egy villányi lakos tett feljelentést a rendőrségen azért, mert 2019. március 2-án 16 óra 30 perc és március 3-án 7 óra 30 között a személygépkocsijából ellopták a pincekulcsát, majd bort loptak a pincéjéből, amelynek belső helyiségeit ezt követően fel is gyújtották.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján egy 21 éves villányi férfit hallgattak ki gyanúsítottként, aki beismerte tettét. Megállapították, hogy a férfi bement ismerőse lakóházának udvarára, majd az ott leállított személygépkocsiból kivette a pince kulcsát, valamint két metszőollót.

A pincéből ellopott 20 liter bort, majd - hogy a nyomokat eltüntesse - felgyújtotta a pince belső helyiségeit. A tűz a pinceházban megolvasztotta a villanyvezetéket, több borászati berendezés is megsemmisült, valamint a pincében tárolt 20 hektoliter bor is t

önkrement.

A férfi elmondta azt is, hogy egy darab térkővel az egyik áruház bejárati ajtaját is betörte. Ellene lopás, valamint rongálás bűncselekmények elkövetése miatt nyomoznak a Siklósi Rendőrkapitányságon.