Tenyérbemászó válaszok a Fidesztől a köztisztviselői túlmunkára

2019. március 5. 10:34 2019. márc. 5. 10:34

Az Index készített videót a témában, és bár a hónap rángatózó betege cím vitán felül Deutsch Tamásé, azért Hargitai János lett a témában a személyes kedvencünk.

Az Index lerohant – vagy ahogy újságíró körökben mondják: megkérdezett - néhány fideszes parlamenti képviselőt hétfőn. Ekkor már tudható volt, hogy a rabszolgatörvény igen keményen érezteti a hatását a közszférában: van ahol az ebédidő lesz kevesebb, de olyan hely is akad majd, ahol szemrebbenés nélkül napi nettó kilenc óra munkát rendelnek el a nyolc helyett.

És ekkor már a valamire készülő Brüsszel óvó kebelének tisztes távolságából olykor az ország vesetáljába belepolitizáló Deutch Tamás arany mondatai is ismertek voltak, miszerint a magyar ember nagyon szívesen dolgozik heti negyven óránál többet.

Az Index kérdései nyomán oltári gépészkedés kezdődött. A prímet nálunk Hargitai János vitte, aki szerint a kizsigerelt – na ezt nem ő mondta – közszolgák egyenesen egy jobb, versenyképesebb, a befektetők számára vonzóbb Magyarország letéteményesei.

Íme a valóság, ahogy a minap derekas fizetésemelésen átesett politikusok látják: